O firma de securitate avertizeaza asupra unei noi amenintari pe Twitter

Posted on august 10, 2011. Filed under: Retele de socializare, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , |

Firma de securitate Sophos sustine ca scammerii folosesc conturi Twitter compromise pentru a ataca victimele.

Potrivit Sophos, conturile Twitter compromise trimit tweet-uri si mesaje directe utilizatorilor, indemnandu-i sa se inscrie pe un site pentru a castiga bani. Un asemenea mesaj ar fi „Am castigat 888 dolari astazi. Priveste cum.” Mesajul este urmat de un link care conduce la un site malware.

Potrivit Sophos, atat mesajele, cat si suma mentionata pot varia.

Compania de securitate sustine ca atunci cand oamenii acceseaza link-ul, acestia sunt condusi spre un site care pretinde a-i ajuta sa castige „mii de dolari” in fiecare zi.

Dupa cum Barracuda Networks a aratat in luna februarie, in cadrul conferintei de securitate RSA, Twitter s-a dovedit a fi atractiv pentru scammeri, datorita functionalitatii sale, atat ca retea sociala, cat si ca motor de cautare. Iar partea cea mai rea este ca multe dintre conturile malware sunt foarte populare.

Barracuda a dat ca exemplu un cont Twitter, care la acea vreme avea 445 de adepti, chiar daca indrepta oamenii spre continut infectat cu malware si troieni. Mai mult, in cadrul conferintei, compania anunta ca in urma cercetarilor sale, rezulta ca doar 43% dintre utilizatorii Twitter sunt considerati legitimi. In privinta procentului de 53% ramas, chestiunea ramanea „discutabila”.

Dupa o perioada de cinci luni, declara Barracuda la acel moment, au fost gasite 34.627 de mostre de malware in motoarele de cautare si pe Twitter. Potrivit firmei de cercetare, Twitter totaliza 8% din acest total.

Twitter a lansat, anul trecut, un serviciu de filtrare pentru a stopa includerea link-urilor malware in mesajele directe. Serviciul link-shortening al companiei, t.co, ajuta, de asemenea, la protejarea utilizatorilor de link-urile malware.

Potrivit Sophos, va puteti proteja de cele mai recente amenintari destul de simplu, prin neaccesarea link-ului din mesajul direct sau tweet. Utilizatorii ale caror conturi sunt compromise trebuie sa isi reseteze parolele. Sophos recomanda, de asemenea, scanarea computerelor pentru identificarea malware.

Twitter
nu a raspuns imediat solicitarii CNET de a comenta subiectul.

Sursa: http://www.smartnews.ro

Make a Comment

Lasă un comentariu

3 răspunsuri to “O firma de securitate avertizeaza asupra unei noi amenintari pe Twitter”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] 12-18 luni, la distanta de doar un procent fata de cei care intentioneaza sa utilizeze API-urie Twitter si cu 11 procente mai putin decat in cazul […]

[…] tulburari publice in inteaga tara, dupa izbucnirea protestelor violente de la Tottenham, sambata. Twitter si BlackBerry Messenger au fost utilizate de participantii la revolte, iar politia a anuntat ca va […]

[…] mai recente actualizari de securitate, ca cea mai buna aparare posibila impotriva celor cu intentii malware“, a declarat […]


Where's The Comment Form?

  • Calendar

    august 2011
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • Arhive

  • Blogroll

  • Powered by NewHOST

    Powered by NewHOST

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...