Dezvoltatorii considera ca Google+ va ajunge din urma Facebook

Posted on august 10, 2011. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, , , , , , |

Disponibila doar de o luna si inca in modul de testare, reteaua sociala Google+ a convins deja unii dezvoltatori ca va ajunge din urma rivalul Facebook.

Noul sondaj trimestrial asupra dezvoltatorilor de aplicatii mobile realizat de Appcelerator si firma de cercetare IDC, a constatat ca doua tremi din 1621 de persoane intervievate au raspuns afirmativ la intrebarea: „Poate Google+ sa ajunga din urma Facebook?”. Motivul: peste 68% dintre respondenti considera ca beneficiile Google – cautare, YouTube, si harti – reprezinta un atu in fata Facebook.

Desigur, Google+, care ramane inca la stadiul de proiect si permite accesul doar pe baza de invitatii, are deja 20 de milioane de utilizatori, comparativ cu cele 750 de milioane utilizatori Facebook. Dezvoltatorii sunt insa constienti de schimbarile care pot interveni la nivelul liderilor de piata.

„Dezvoltatorii sunt in mod constant la curent cu miscarile pietei actuale”, sustine Scott Schwarzhoff, vicepresedinte de marketing al Appcelerator si unul dintre co-autorii studiului. „Google+ reprezinta o oportunitate interesanta pentru acestia”.

Studiul a constatat ca 72% dintre cei intervievati intentioneaza sa utilizeze API-urile Google+ in urmatoarele 12-18 luni, la distanta de doar un procent fata de cei care intentioneaza sa utilizeze API-urie Twitter si cu 11 procente mai putin decat in cazul Facebook.

Schwarzhoff considera ca dezvoltatorii de telefonie mobila vor adauga caracteristicile Google+ aplicatiilor existente, mai degraba decat a introduce noi programe special realizate in acest scop. Insa aceste programe vor avea avantajul caracteristicilor precum Circle, care, considera respondentii, va creste loialitatea clientilor, permitand utilizarea mai bine orientata a aplicatiilor lor.

Appcelerator si IDC au efectuat sondajul in perioada 20-22 iunie. Companiile au chestionat 2012 dezvoltatori care folosesc platforma de dezvoltare a aplicatiilor Appcelerator Titanium. Appcelerator sustine ca 30% dintre respondenti s-au auto-clasificat drept dezvoltatori independenti, iar 70% provin din mediul de afaceri. 43% dintre cei chestionati locuiesc in America de Nord, 33% in Europa, iar restul de 24% in alte colturi ale lumii.

Sursa: http://www.smartnews.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: