Facebook, Twitter si Google dau dependenta asemenea drogurilor

Posted on iulie 28, 2011. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, , , , |

Mai multe studii arata ca atat retelele sociale, cat si „tentaculele” gigantului Google provoaca utilizatorilor un tip de dependenta foarte asemanator celui determinat de droguri. Atunci cand sunt fortati sa se deconecteze sau atunci cand le „pica” netul, internautii se comporta, spun cercetatorii, ca niste consumatori de droguri fortati sa treaca printr-o mica abstinenta.

De asemenea, aşa cum alcoolul funcţionează ca lubrifiant social, la fel şi utilizatorii înfocaţi ai reţelelor sociale cred că Facebook sau Twitter cred că site-urile pe care le vizitează compulsiv sunt “crema” interacţiunii sociale. Pentru ei, outsiderii reţelelor apar drept întruchipări ale plictiselii.

“Renunţarea la tehnologie e considerată de către mulţi la fel de grea ca renunţarea la fumat sau la băut,” explică un reprezentant al Interperience, care s-a ocupat de realizarea acestor studii. Cercetarea arată că 53 % dintre cei 1000 de oameni intervievaţi s-au declarat “supăraţi” în absenţa conexiunii la Internet. 40% dintre respondenţi şi-au mărturisit un puternic sentiment de singurătate atunci când nu pot intra pe net.

Sursa: http://www.totb.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

5 răspunsuri to “Facebook, Twitter si Google dau dependenta asemenea drogurilor”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

Buna!
Retelele sociale …. INTERNETUL …. sunt un drog. Un lucru foarte adevarat! Ex: fratele meu de numai 11 ani e dependent, iar peste o luna expira contractul la net si il pacalesc mereu ca nu o sa mai continua si ca taiem netul. Cand aude face ca toate alea’ , zici ca e un desen animat … da’ oricum isi gaseste locul pe internet la prietenii lui.
O zi cat se poate de buna sa aveti!

Adevarul este ca, intr-un fel sau altul, toti suntem dependenti de Internet, chiar daca nu constientizam. 😀

Unii chiar constientizeaza, dar tot degeaba :)).
O seara buna!

[…] parolele. Sophos recomanda, de asemenea, scanarea computerelor pentru identificarea malware. Twitter nu a raspuns imediat solicitarii CNET de a comenta […]

[…] majoritate a utilizatorilor. Nu vom fi intotdeauna de acord cu ceea ce oamenii aleg sa posteze pe Twitter, dar lasam informatia sa curga, indiferent de ce parere putem avea despre continut”, se mai […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: