Atacuri malware fara precedent pentru Android

Posted on iulie 19, 2011. Filed under: Sisteme de operare | Etichete:, , , , , , , |

Odata cu inmultirea solutiilor pe Android se pare ca utilizatorii acestui sistem de operare vor avea perioade din ce in ce mai dificile, din cauza numeroaselor aplicatii de tip malware, care sunt intr-o crestere vizibila.

Ultimele atacuri au fost in acest weekend, cand chiar de pe site-ul Android Market au putut fi descarcate aplicatii care au infectat intre 1000 si 5000 de persoane, pana sa apuce Google sa le dezactiveze.

Din pacate exista si solutii din exterior, non Android Market care dauneaza destul de grav utilizatorilor de Android, intre care amintim “Zitmo” si “HippoSMS” care trimit SMS-uri fara stirea utilizatorilor catre numere cu suprataxa care le incarca acestora facturile.

Google au in prezent o politica mult mai relaxata pentru aplicatii, insa se pare ca vor fi obligati sa adopte o pozitie mult mai restrictiva, precum cea a Apple, care nu permite atacuri asupra telefoanelor pentru ca aplicatiile instalabile sunt mult mai bine urmarite.

Sursa: http://www.itplay.ro

Make a Comment

Lasă un comentariu

2 răspunsuri to “Atacuri malware fara precedent pentru Android”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] 10.000 de aplicatii pentru smartphone-uri Android analizate de catre compania de securitate Dasient, mai mult de 8% transmit informatii personale […]

[…] tau fotografiile facute de altii pentru locurile ce doresti sa le vizitezi. Update-ul are nevoie de Android 2.1 […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...