Cum ne afectează Google memoria?

Posted on iulie 18, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , |

Informaţiile nu au fost niciodată mai accesibile şi mai uşor de stocat ca în acest mileniu. În câteva secunde, Internetul ne ajută să găsim răspunsuri la cele mai ciudate întrebări care acum câţiva ani le găseau doar cei cu relaţii aranjate bine. Nici nu suntem nevoiţi să ne reamintim informaţia – pur şi simplu ne uităm după ea.

Evident, această natură a stocării informaţiei a ridicat curiozităţi unor psihologi. Aceştia au fost curioşi să afle cum reacţionează memoria noastră la acest depozit de informaţie omniprezent. Ei au remarcat că toţi studenţii care se aşteaptă să aibă acces la informaţie în viitor, îşi reamintesc mult mai puţină informaţie. Dar există şi o latură pozitivă – majoritatea îşi reamintesc foarte bine unde pot găsi din nou aceata informaţie ( da, e vorba de motoarele de căutare).

Studiul a fost purtat pe experimente solide a unor jocuri speculative de-a lungul anilor. În 2008, Nicholas Carr a provocat publicul prin întrebarea “Google ne face mai proşti?” ce a fost inclusă într-un articol care a ridicat problema slăbirii puterii de memorare, alături de alte posibile probleme de sănătate. În cartea ce a scris-o mai târziu, Carr a afirmat:

“The Web provides a convenient and compelling supplement to personal memory, but when we start using the Web as a substitute for personal memory, bypassing inner processes of consolidation, we risk emptying our minds of their riches.”

Citeste continuarea pe www.worldit.info

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: