Cum sa-ti recuperezi si protejezi parola la e-mailul tocmai „spart”

Posted on iunie 20, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , |

Daca prietenii tai spun ca au primit spamuri de la tine sau ca le trimiti mailuri in care le ceri bani pentru ca esti peste hotare si ai nevoie de finante, iar e-mailul nu-ti mai accepta parola, atunci sigur ti-a fost compromisa adresa online.

Baietii de la HowToGeek dau cateva sfaturi despre ceea ce trebuie sa faci in cazul in care parola de la e-mail ti-a fost „sparta”. Ghidul lor are cateva atentionari pentru potentialele victime ale hackerilor, dar se concentreaza pe sfaturi ajutatoare in recuperarea parolei de e-mail.

In momenul in care cineva iti controleaza e-mailul, iti poate controla mai toate serviciile la care ai legata adresa respectiva. Emailul este cheia „castelului” vostru! Textul nu se adreseaza, evident, celor care sunt deja experti in acest domeniu, ci doar utilizatorilor „de rand” ca si noi.

Resetarea sau recuperarea parolei. Este foarte posibil sa fii nevoit sa faci acest lucru. Procesul variaza de la un serviciu de email la altul, asa ca HowToGeek a adunat aici link-urile de resetare de la primele trei servicii de email: Gmail, HotMail si Yahoo!. toate aceste servicii au raspunsuri nu numai pentru faptul ca ti-ai uitat arola dar si daca exista posibilitatea ca emailul tau sa fi fost compromis.

Asa ca schimba-ti parola in ceva cu totul diferit fata de ce aveai inainte. Fa-ti viitoarea parola dintr-o combinatie alfanumerica foarte complexa, dar pe care sa o tii minte. Important este sa-ti securizezi emailul intr-un timp cat mai scurt. Atata timp cat esti inca logat in emailul tau, e bine sa „parcurgi” si urmatorii pasi.

Citeste continuarea pe www.ziare.com

Make a Comment

Lasă un comentariu

  • Calendar

    iunie 2011
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
  • Arhive

  • Blogroll

  • Powered by NewHOST

    Powered by NewHOST

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...