China acuza S.U.A. de atacuri cibernetice

Posted on august 18, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , |

China a invinuit S.U.A. pentru 15% din atacurile cibernetice straine din 2010, urmatorul loc fiind ocupat de India, care este tinuta responsabila pentru aproximativ 8% din atacurile externe.

Autoritatile chineze sustin ca aproape jumatate din cele 500.000 atacuri cibernetice care au lovit China anul trecut au provenit din exterior, potrivit rapoartelor.

Potrivit unui raport al guvernului chinez, majoritatea atacurilor asupra Chinei s-au prezentat sub forma unui malware troian care este mascat sub forma unei aplicatii, a informat agentia nationala de stiri.

Afirmatia vine dupa ce China a fost indicata ca fiind in spatele atacurilor cibernetice la nivel mondial din ultimii cinci ani, vizand peste 70 de companii la nivel mondial, guverne si organizatii non-profit, astfel cum a fost detaliat de firma de securitate McAfee saptamana trecuta.

Raportul McAfee nu a numit China, insa a sustinut ca o singura natiune s-a aflat in spatele atacurilor cibernetice urmarite.

Un ziar de stat chinez afirma ca este iresponsabil a se face legatura intre China si incidentele de hacking raportate de McAfee, potrivit The Guardian.

„Raportul McAfee indica un stat implicat in operatiuni de spionaj pe internet la scara larga, insa analiza nu poate fi validata”, informeaza ziarul.

Cercetatorii au fost surprinsi de enorma diversitate a organizatiilor – victime, a declarat Dmitri Alperovitch, vicepresedinte pentru cercetarea amenintarilor la McAfee.

„Practic, oricine poate cadea prada acestor intruziuni, indiferent daca ar fi Organizatia Natiunilor Unite, o companie multinationala, o mica organizatie non-profit, o echipa olimpica nationala, sau chiar o firma de securitate a computerelor”, a continuat Alperovitch.

Sursa: http://www.smartnews.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un răspuns to “China acuza S.U.A. de atacuri cibernetice”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] au aratat ca browser-ul web Internet Explorer 9 (IE9) este cel mai bun in protejarea impotriva atacurilor malware bazate pe ingineria […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: