Germania: sistemul de recunoastere faciala Facebook este ilegal

Posted on August 17, 2011. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, , , , |

Germania a declarat sistemul de recunoastere a fetei folosit de Facebook ca fiind ilegal, alaturi de etichetarea automata a pozelor recunoscute, invocand violarea dreptului la anonimitate.

Autoritatile germane sunt foarte vigilente atunci cand vine vorba de violarea intimitatii, a furtului de informatii private sau de incalcarea dreptului la anonimitate.

Astfel, oficialii germani au decis ca este ilegal sistemul de recunoastere a fetei folosit de Facebook, impreuna cu tag-uirea automata a persoanelor identificate, iar pentru aceasta Mark Zuckerberg ar putea fi amendat cu 500.000 de dolari, daca nu ofera utilizatorilor germani o posibilitate de a bloca, de a sterge sau de a dezactiva acest sistem, in termen de 2 saptamani.

„Daca informatiile ar ajunge in mainile cui nu trebuie, atunci cineva care este fotografiat cu un telefon mobil ar putea fi identificat imediat prin masuri biometrice”, a declarat Johannes Caspar, seful departamentului de protectie a datelor din Hamburg, cel care a luat masurile in acest caz, adaugand ca „dreptul la anonimitate este in pericol”.

Reprezentantii Facebook nu au in plan luarea de masuri in aceasta privinta, afirmand ca „resping ferm orice acuzatie cum ca nu sunt in conformitate cu legile de protectie a datelor din Uniunea Europeana”.

Sursa: http://www.tehnopol.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

2 răspunsuri to “Germania: sistemul de recunoastere faciala Facebook este ilegal”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] doar cateva ore dupa ce Google a anuntat adaugarea jocurilor, Facebook a prezentat un set de noi optiuni ce se adreseaza utilizatorilor sai, pe care acestia le pot folosi […]

[…] doar cateva ore dupa ce Google a anuntat adaugarea jocurilor, Facebook a prezentat un set de noi optiuni ce se adreseaza utilizatorilor sai, pe care acestia le […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: