De ce vrea Facebook sa scape de userul anonim

Posted on August 5, 2011. Filed under: Internet, Retele de socializare | Etichete:, , , , , , |

„Sfarsitul anonimatului” in mediul online ar putea fi o afacere extrem de profitabila pentru giganti precum Google, Facebook si chiar LinkedIn. Argumentele pacifiste par sa intre intr-un con de umbra, in fata ipotezelor care prezinta o miza financiara considerabila pentru posesorii celor mai mari baze de date din lume.

Randi Zuckerberg a creat o adevarata valva saptamana trecuta cand a declarat ca anonimitatea trebuie sa dispara din randul utilizatorilor de Internet.

Se pare, totusi, ca motivul pentru care marile retele insista sa impuna o lume in care identitatea online este autentica si verificata nu este o simpla lupta impotriva pacalelilor online si a comportamentului neadecvat.

Publicatia Techcrunch  vorbeste despre o posibila implicatie financiara: o mare parte din motivatia companiilor pentru a introduce o astfel de limitare provine de la potentialul comercial pe care dezvaluirea identitatii online o are pentru retea.

Parerile sunt impartite, cand vine vorba despre identitatea sau anonimitatea online. Exista argumente puternice pentru construirea unui mediu online dominat de prezente autentice, in aceeasi masura in care exista argumente si in sensul in care se doreste pastrarea dreptului de a interactiona liber, fie sub protectia anonimatului, fie prin pseudonime.

Citeste continuarea pe www.bloombiz.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Un răspuns to “De ce vrea Facebook sa scape de userul anonim”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] Alto, cu doar cateva ore in urma. Tranzactia lasa sa se intrezareasca ideea de dezvoltare pe care Facebook o proiecteaza pentru viitorul apropiat, Push Pop Press fiind o aplicatie ce faciliteaza consultarea […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: