Google a cumpărat de la IBM peste 1.000 de brevete de invenţii

Posted on august 2, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , , , |

Google, cel mai popular motor de căutare online din lume, a achiziţionat peste 1.000 de brevete de tehnologie de la grupul International Business Machines (IBM), mutare interpretată de analişti drept o încercare a gigantului web de a se apăra de numeroasele procese în care este acuzat de încălcări ale unor invenţii, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.

„Ca multe alte companii de tehnologie, uneori cumpărăm brevete care sunt relevante pentru businessul nostru”, a declarat un purtător de cuvânt al Google. Mulţi experţi în drept, în special pe segmentul proprientăţii intelectuale, sugerează că mişcarea este destinată să ofere companiei Google o „pârghie” în litigiile pe care le are în curs în jurul sistemului de operare Android.

Procesele intentate Google şi care au ca ţintă Android s-au înmulţit exponenţial odată cu succesul înregistrat pe piaţă de sistemul de operare. Kent Walker, consilierul general al Google, a susţinut recent că litigiile privind încălcarea proprietăţii intelectuale au „sufocat” inovaţiile şi sunt tot mai des utilizate de alte companii care doresc să „blocheze produse concurente sau profitul generat de o tehnologie rivală care are succes”.

El a mai spus că singurul lucru pe care Google îl face este să încerce să cumpere un număr cât mai mare de patente. Google are aproape 40 mld. dolari cash, ceea ce îi oferă flexibilitatea de a face achiziţii.

Sursa: http://www.zf.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: