Facebook vs. Google+ – Care este cea mai bună reţea socială?

Posted on August 2, 2011. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, , , , , |

La sfârşitul lunii iunie, anunţul făcut de Google cu privire la lansarea propriei reţele sociale a fost primit cu scepticism în lumea IT&C. Chiar dacă vorbim despre o companie cu o resurse greu de egalat, proiectele Google Wave (proclamat noul e-mail) şi Google Buzz (un rival pentru Twitter) au eşuat lamentabil.

Cu toate acestea, în mai puţin o lună de lansare, Google+ a depăşit deja 20 de milioane de utilizatori. Trecând peste faptul că iniţierea unui cont necesită doar câteva click-uri dacă ai deja cont pe Google, succesul timpuriu al reţelei sociale este cu atât mai impresionant cu cât înregistrarea se poate face doar pe bază de invitaţie.

În acest context, este firesc să privim Google+ ca pe un rival de temut pentru Facebook, iar în acest articol vom analiza împreună modul în care abordează cei doi giganţi reţelele sociale.

Liste de prieteni

Probabil că cea mai mare diferenţă între cele două reţele sociale este modul de gestionare a listei de prieteni. Dacă la Facebook toţi cei pe care îi adaugi în reţea sunt consideraţi prieteni, la Google+ lucrurile stau complet diferit: este foarte uşor să grupezi oamenii pe categorii stabilite pe tine, numite Circles (cercuri), pentru a face o diferenţă clară între pieteni la cataramă, colegi de muncă şi simple cunoştinţe. Teoretic, acest lucru se poate şi la Facebook, însă opţiunile sunt bine ascunse în meniu şi (aproape) niemni nu-şi bate capul cu ele.

Partea interesantă este că poţi personaliza ce persoane îţi pot vizualiza update-urile. Practic, când updatezi profilul, poţi alege imediat dacă mesajul său fotografia va fi vizualizată doar de prieteni sau doar de colegii de muncă. La Facebook nu ai această opţiune.

Citeste continuarea pe www.giz.ro

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: