Atenţie la spam!

Posted on august 1, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , |

Aveţi grijă ce mail-uri deschideţi. A apărut o nouă ameninţare sub forma unui e-mail ce vă anunţă că un hotel v-a taxat în mod eronat fiind astfel invitat să furnizaţi datele de contact pentru a primi banii înapoi. Dacă urmaţi sfaturile acelui e-mail faceţi cea mai mare greşeală posibilă. Scopul acelui mesaj este de a infecta calculatorul.

Mesajul a început să se răspândească zilele acestea odată cu apăriţia de noi versiuni similare. Alături de e-mail veţi găsi un ataşament pe care sunteţi invitat să-l descărcaţi. Acest ataşament conţine codul cu potenţial periculos sub forma unui trojan ce instalează un aşa zis program antivirus pe calculatorul victimă.

Grupul de ingineri ce a descoperit acest spam menţine la zi o bază de date ce conţine astfel de mesaje. Mesajele trimise par a veni din acelaşi grup de calculatoare infectate ce au trimis mesaje similare în trecut. Acele mesaje provocau de asemenea descărcarea unui soft aşa spus antivirus. Totuşi este o metodă folosită uzual de spammer, trimiterea unor mesaje uşor modificate pentru a putea atinge noi şi noi victime. Ca de obicei orice mesaj nesolicitat ce conţine un ataşament ar trebui privit cu circumspecţie.

Politica falselor programe antivirus constă în crearea panicii în rândul utilizatorilor şi forţarea lor să plătească pentru devirusare. Programul inventează probleme ale calculatorului solicitând mai apoi cumpărarea on-line a versiunii complete ce poate costa între 20$ şi 120$, bani aruncaţi pe un software ce nu are nici un rost.

Consumatorii sunt sfătuiţi să se documenteze înainte de a face achiziţii de software tocmai pentru evitarea fraudelor.

În ceea ce priveşte programele antivirus autentice, este greu ca firmele producătoare să aducă la zi bazele de date. Astfel la o zi după apariţia acestui spamm doar 19 din 45 de soluţii antivirus utilizate pe site-ul VirusTotal puteau detecta acest program trojan.

Sursa: http://www.chip.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: