Fără pseudonime pe contul Google

Posted on iulie 28, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , |

Google încearcă să schimbe modul în care percepem mediile virtuale de socializare. Ei insistă ca utilizatorii să folosească numele real, iar aceştia nu sunt de acord deoarece nu face parte din tradiţie.

Folosirea pseudonimului pentru a ne menţine anonimi are o lungă istorie. Cel puţin la începutul secolului, scrisorile adresate jurnaliştilor erau semnate doar cu iniţialele expeditorului. La acea vreme aceasta era tendinţa generală.

În anii ’80 odată cu apariţia buletinelor de ştiri şi a forumurilor de discuţii, utilizarea unui pseudonim asigura faptul că utilizatorii nu vor suferi repercusiuni în urma exprimării libere a părerilor. Totuşi se puteau forma prietenii strânse deşi nu se cunoşteau numele reale ce se aflau în spatele pseudonimelor. Dacă erai perspicace puteai afla multe informaţii legate de personalitatea omului ce utiliza un cont dar dacă nu-i cunoşteai numele, nu ajuta cu mult.

Oricum fiind anonim atragi atenţia asupra ta. Ştim cu toţii că multe ilegalităţi se petrec sub semnul anonimatului.

Google încearcă să elimine problemele legate de pseudonime şi anonimi. Politica pentru profilurile de utilizator al serviciilor Google include utilizarea numelui real pentru definirea contului. Acest fapt are rolul de a asigura că în spatele respectivelor conturi se află oameni şi nu personaje fictive create cu diferite scopuri.

Mulţi utilizatori nu au prins ideea până când Google nu a început să suspende conturile ce nu respectau regulile. De exemplu un blogger a avut contul suspendat deoarece utiliza un cont sub pseudonimul „Skud”. Alt utilizator a avut probleme deoarece utiliza stilul de denumire al numelor specific Hong Kong.

În acest moment majoritatea utilizatorilor au aflat de reguli şi trebuie să le urmeze. Pe de altă parte cei de la Google lucrează la o metodă ce ar putea manevra pseudonimele..

Atâta timp cât contul respectiv este utilizat pentru activităţile conexe serviciului vedem ca fiind normală utilizarea numelui real. Totuşi mulţi oameni nu îmbrăţişează cu atâta entuziasm ideea. Rămâne să vedem totuşi dacă Google+ va avea de suferit în urma acestor măsuri.

Sursa: http://www.chip.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: