Te crezi vedetă pe Youtube, primeşti în schimb viruşi!

Posted on iulie 27, 2011. Filed under: Retele de socializare, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , |

Mai ţineţi minte „celebrul” mesaj-spam, de acum câţiva ani, cu subiectul „Is this you”? Creatorii de malware şi-au „îmbunătăţit” tehnica şi ne oferă un mesaj în reţelele sociale, având ca subiect un film „personalizat”, cu numele destinatarului în titlu şi o mulţime de comentarii de la prietenii săi de pe Facebook! Totul pentru ca acesta să fie păcălit să acceseze un link periculos şi să descarce un troian care îi dezinstalează soluţia antivirus şi permite atacatorilor să preia controlul asupra calculatorului.

Facebook a devenit, în ultima vreme, o adevărată „cutie a Pandorei”, constată cei de la BitDefender, care anunţă existenţa unei noi ameninţări virtuale care foloseşte tehnici avansate de inginerie socială pentru a păcăli utilizatorii să descarce un troian care le dezinstalează soluţia antivirus şi le conectează calculatoarele într-o reţea de distribuţie malware.

Mecanismul de răspândire a Trojan.FakeAV.LVT este unul extrem de ingenios. Mai întâi alege un utilizator de Facebook, pe care îl anunţă despre existenţa unui film postat pe Youtube, în care chiar el este protagonistul. Filmuleţul pare a fi autentic, deoarece conţine o mulţime de comentarii din partea prietenilor de pe Facebook. În plus, pentru ca totul să fie cât mai credibil, filmul afişează în titlu chiar numele utilizatorului, extras din profilul său de Facebook.

Citeste continuarea pe www.chip.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

2 răspunsuri to “Te crezi vedetă pe Youtube, primeşti în schimb viruşi!”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] va oferi produse care vor ajuta business-urile sa afiseze informatii despre practicile de scanare a malware-ului , politica de confidentialitate, tipul de continut oferit, gratuit sau platit si […]

[…] unor mesaje uşor modificate pentru a putea atinge noi şi noi victime. Ca de obicei orice mesaj nesolicitat ce conţine un ataşament ar trebui privit cu […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: