Aplicaţii ale Firefox şi Chrome blochează site-urile deţinute de Murdoch

Posted on iulie 25, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , , , |

Rupert Murdoch trece printr-o perioadă proastă. Pe fondul scandalului interceptărilor din Marea Britanie, care au dus la închiderea tabloidului News of the World, câţiva programatori au creat unelte gratis pentru a ajuta consumatorii să se ferească de paginile de internet deţinute de imperiul media Murdoch.

O aplicaţie Firefox numită MurdochAlert crează o alertă pentru utilizatorii de Internet care sunt pe cale să intre pe unul dintre cele peste o sută de site-uri ale magnatului. De exemplu, dacă un utilizator intră pe Fox News, o alertă îl înştiinţează pe acesta despre „potenţialele probleme de securitate care pot apărea accesând site-ul controlat de Murdoch”.

O extensie pentru Google Chrome este mai restrictivă, blocând în totalitate accesul pe site-urile deţinute de Murdoch. Numită „Murdoch Block”, extensia afişează un avertisment înainte să îi permită utilizatorului să aleagă dacă doreşte cu adevărat să acceseze site-uri precum Hulu, Fox News, MySpace, Wall Street Journal sau The New York Post.

Scandalul interceptărilor ilegale a scos la iveală că peste 4.000 de persoane au avut de suferit în urma acţiunilor întreprinse de jurnaliştii de la publicaţiile aparţinând companiei News International. Jurnaliştii au fost acuzaţi că au interceptat mii de telefoane, pentru a-şi scrie articolele.

Sursa: http://www.antena3.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un răspuns to “Aplicaţii ale Firefox şi Chrome blochează site-urile deţinute de Murdoch”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] mult decât atât, Chrome 13 este cu atât mai special pentru faptul că oferă recompense de 17,000$ pentru experţii în […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: