SUA îşi reorganizează centrele de date

Posted on Iulie 22, 2011. Filed under: Hosting | Etichete:, , , , , |

Guvernul Statelor Unite plănuieşte închiderea a 800 de centre de date până la finalul lui 2015. Acţiunea vine ca o măsură de a reduce cheltuielile din domeniul IT cu care se confruntă guvernul american. Bugetul alocat pentru IT trece de 80 miliarde dolari anual, conform datelor furnizate de Vivek Kundra.

El a precizat că din totalul de 2000 centre de date, sunt utilizate eficient 27% din resursele disponibile şi 40% din capacitatea de stocare. Prin oprirea a 800 centre de date, analiştii au ajuns la concluzia că vor economisi miliarde de dolari.

Deşi centrele de date nu au nevoie de personal numeros pentru mentenanţă, s-a estimat că vor fi desfiinţate câteva sute de locuri de muncă în următorii 4 ani. Anul acesta se vor închide 145 de centre, urmând în 2012 încă 178 centre. Suprafaţa ocupată de ele variază între 100m2 şi 17.500m2.

Pe lângă faptul că vor avea mai mulţi bani în buget, se va face o restructurare a modului în care se utilizează software-ul pentru resurse umane şi contabilitate. Momentan fiecare departament are câte un exemplar, per total se ocupă foarte mult spaţiu şi resurse cu o singură aplicaţie ce ar putea fi accesată global de toate departamentele. Pe viitor se doreşte trecerea la cloud computing pentru a aduce un plus de eficienţă atât în utilizarea programelor de către agenţiile guvernamentale cât şi pentru o mai bună interacţiune cu cetăţenii.

Sursa: http://www.chip.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: