Joomla: un mare pas înainte

Posted on iulie 21, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , , , , , |

Joomla 1.7 a fost lansat săptămâna aceasta. El aduce noi funcţii şi o nouă strategie din partea echipei de dezvoltare.

Acum administratorii şi programatorii pot folosi platforma Joomla şi pentru alte servicii ce au la bază aplicaţii web. Mark Dexter, membru al echipei de dezvoltare, spune „scopul nostru a fost lansarea completă şi la timp a platformei.”

Noua strategie constă în lansarea odată la 6 luni a noilor ediţii. Fiecare a treia ediţie lansată va avea suport pentru 18 luni fiind disponibile update-uri de securitate şi eliminarea bug-urilor.

„Avem două tipuri de utilizatori. Mulţi doresc să aibă acces la elemente de ultimă oră cât mai repede posibil. Pe de altă parte avem multe site-uri ce folosesc Joomla şi comunitatea şi-a exprimat dorinţa de a nu fi nevoiţi să facă update la fiecare 6 luni,” spune Dexter.

Joomla a fost lansată în 2005 şi la vremea aceea era una din singurele platforme cu codul open-source. Odată cu utilizarea platformei pe site-uri de renume a crescut şi gradul de utilizare al acesteia. Programatori voluntari au ajutat la dezvoltarea a mai bine de 8000 de extensii, ce extind cu mult capacităţile proiectului Joomla.

Din punct de vedere al arhitecturii noua platformă are incluse funcţiile într-o colecţie de librării ce pot fi utilizate şi pentru alte tipuri de aplicaţii web. Un set de librării PHP au fost incluse în core-ul Joomla devenind astfel o platformă de dezvoltare.

„Există multe funcţii ce nu sunt specifice managementului de conţinut. Am decis astfel să dezvoltăm o platformă mai uşor de folosit de către utilizatori în vederea creării aplicaţiilor web. Astfel dacă doresc să economisesc timp, pot începe cu platforma Joomla atunci când doresc dezvoltarea unei aplicaţii,” spune Dexter.

Se oferă compatibilitate cu bazele de date MySQL. Beneficiile aduse de compatibilitatea cu diferite platforme şi limbaje de dezvoltare fac din Joomla o unealtă puternică de la care se poate porni cu uşurinţă pentru crearea a tot ce se poate imagina în ceea ce priveşte conţinutul web.

Cât priveşte versiunile ce vor urma rămâne de văzut cât de bine se poate trata problema compatibilităţii cu diferite platforme. Sperăm că vor face o treabă bună în continuare oferind astfel un punct de plecare stabil pentru oricine doreşte să demareze un proiect ce are la bază web-ul.

Sursa: http://www.chip.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: