Armata SUA doreste crearea unei noi stiinte a retelelor sociale

Posted on Iulie 21, 2011. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, , , , , |

Departamentul american al Apararii cauta specialisti care sa identifice modalitati de depistare si contracarare a propagandei care poate aparea pe retelele sociale, potrivit unui anunt publicat de agentia pentru cercetare si tehnologie militara DARPA.

Darpa cauta experti care sa poata dezvolta „o noua stiinta a retelelor sociale”, pentru a anticipa aparitia unor campanii de propaganda pe retelele sociale, cum sunt Facebook si Twitter.

Scopul programului este de a detecta „mesajele voit inselatoare si dezinformarea” pe retelele de socializare si de a le contracara, potrivit unui anunt DARPA.

Proiectul raspunde ingrijorarii exprimate de mai multi comandanti militari americani in legatura cu rapiditatea schimbarilor politice produse in Orientul Mijlociu, unde retelele sociale au catalizat protestele impotriva unor guverne aliate ale Statelor Unite.

Mai multi oficiali americani au adus in discutie necesitatea unui sistem de detectare a mobilizarilor prin intermediul retelelor sociale si de gasire a unor modalitati de a influenta rezultatul acestora prin intermediul Twitter, Facebook sau YouTube.

„In sfera retelelor sociale se desfasoara tot mai multe evenimente de importanta strategica si tactica pentru fortele noastre armate”, se arata intr-un comunicat DARPA, care adauga ca Pentagonul trebuie sa fie la curent, in timp real, cu acest tip de evenimente.

DARPA va aloca 42 de milioane de dolari pentru acest program si intentioneaza sa subcontracteze activitatile de testare a algoritmilor in retele experimentale.

Sursa: http://www.tehnopol.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

3 răspunsuri to “Armata SUA doreste crearea unei noi stiinte a retelelor sociale”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] avea sanse la succes, de ce sa nu elimine orice concurenta ce poate fi eliminata? Fridge este un serviciu de socializare pe care Google l-a cumparat… pentru ca facea exact ceea ce face […]

[…] this you”? Creatorii de malware şi-au „îmbunătăţit” tehnica şi ne oferă un mesaj în reţelele sociale, având ca subiect un film „personalizat”, cu numele destinatarului în titlu şi o mulţime de […]

[…] Zuckerberg, sora fondatorului Facebook si director de marketing al retelei de socializare, se declara impotriva anonimatului pe Internet, deoarece acesta ar incuraja utilizatorii sa se […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: