5 ponturi simple despre cum sa facem un calculator sa mearga mai rapid

Posted on Iulie 20, 2011. Filed under: Hardware | Etichete:, , , , , , , |

Putine lucruri sunt mai enervante decat un calculator care merge incet. Daca lansarea unei aplicatii dureaza “ani” sau pana va porneste sistemul puteti sa va pregatiti cina atunci acest tutorial o sa va fie de folos, am sa va spun niste ponturi simple pentru a face un calculator sa se miste mai rapid.

1. Dezinfecteza

Cand un calculator porneste greu fara nici un motiv aparent primul lucru care ar trebui sa-l faceti este sa instalati un program antivirus sau anti malware si sa porniti o dezinfectare de virusi sau programe malware. Virusi si programele malware fura din resursele sistemului de operare sau va consuma banda de internet caz in care sistemul va merge greoi sau internetul abia se misca. Pe net sunt o multime  de programe antivirus gratuite, cel care ocupa cea mai putina memorie este Microsoft Security Essentials . Pe langa antivirus va recomand sa mai folositi si  Malwarebytes pentru a scoate programele malware si alti virusi care nu sunt gasiti de majoritatea programelor de antivirus.

2. Configurativa Startup

Daca asteptati mult pana va apar icoanele pe desktop sau calculatorul porneste foarte greu, acest lucru se intampla cand exista foarte multe programe care pornesc automat la deschiderea Windows si va incetineste calculatorul.In cele mai multe cazuri nu aveti nevoie de toate ele, le puteti porni oricand aveti nevoie de ele.

Ca sa le oprim sa mai pornesc in mod automat apasati pe Start – Run – si scrieti msconfig si apasati Enter si va apare o fereastra in care selectati Tab-ul Startup


aici puteti debifa programele care nu mai doriti sa porneasca ca Skype, sau alte programe IM , Acrobat speed launcher si altele care nu le doriti. Atenti insa sa va uitati de unde pornesc sa nu fie componente vitale ale sistemului de operare.

Citeste continuarea pe www.1001tutoriale.ro

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: