Pentagonul gata sa declare razboi hackerilor

Posted on Iulie 19, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , |

Pentagonul a facut publice informatii referitoare la atacul cibernetic care a avut loc in martie asupra uneia dintre companiile contractate.

24.000 de dosare au fost pierdute in urma atacului organizat, se pare, din afara Statelor Unite, constituind astfel cea mai mare infractiune cibernetica organizata vreodata impotriva Pentagonului. Informatiile furate sunt atat obsinuite, fara nici un risc, cat si deosebit de sensibile, legate de comunicare prin sateliti si supraveghere militara.

Nu a fost singurul incident de acest gen din 2011 insa. In mai, o alta companie care lucreaza pe contracte legate de aparare a fost tinta unui atac informatic. Si tot in luna mai, oficiali ai Casei Albe au fost victime ale unor tentative de divulgare de parole de conturi.

Noua strategie a Pentagonului pentru protectia datelor include si construirea unei retele mult mai puternice, semn ca atacurile cibernetice incep a fi tratate ca acte de terorism.

De altfel, recent, unul dintre expertii in securitate a sustinut ca guvernul chinez ataca periodic retele guvernamentale de calculatoare ale SUA.

Pentagonul a facut o afirmatie care pun aceste atacuri intr-o cu totul alta lumina: pe viitor, este posibil ca SUA sa le considera acte de razboi si sa existe un raspuns armat militar. Casa Alba si Departamentul de Stat cauta insa o solutie mult mai pacifista, pentru a evita crearea unor situatii tensionante.

Sursa: http://www.itplay.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: