Microsoft ofera 250 000$ recompensa pentru operatorii Rustock

Posted on iulie 19, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , |

Gigantul software Microsoft ofera o recompensa oricui ii poate oferi informatii concrete despre oamenii care au creat botnet-ul Rustock, informeaza Tech Spot.

Compania ofera fericitului “informator” un sfert de milion de dolari daca poate ajuta la localizarea, arestarea si condamnarea oamenilor implicati in crearea si rularea botnet-ului.

Aceasta este ultima actiune a celor de la Mozilla dintr-o serie de defensive menite sa anihileze masivul botnet Rustock.

In luna martie, Redmond-ul s-a aliat cu agentii federali, reusind sa desfiinteze botnet-ul si odata cu asta sa reduca 39% din spam-ul global.

Rustock era format din doua milioane de computere infectate, care trimiteau in medie 30 de miliarde de email-uri spam pe zi.

Reteaua a fost desfiintata, bucata cu bucata. Mai intai au fost identificati si capturati master controller-ii, masinariile care trimiteau comenzile catre cele doua milioane de calculatoare infectate.

In final, au blocat accesul persoanelor care controlau botnet-ul si au inceput “curatarea” malware-ului care a infectat toate acele computere. Microsoft a declarat ca mai are mult de lucru pana cand toate computerele din botnet vor fi “dezinfectate”. Cei care detin informatii despre creatorii botnet-ului Rustock pot contacta Microsoft la adresa avreward@microsoft.com.

Sursa: http://www.hit.ro

 

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un răspuns to “Microsoft ofera 250 000$ recompensa pentru operatorii Rustock”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] si arestare a spammerilor. Astfel, dupa ce Microsoft si reprezentantii legii din SUA au blocat botnet-ul Rustock, ancheta continua cu incercarea de a gasi un grup de cetateni rusi, acuzati de crearea si […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: