Google +, sortit esecului?

Posted on iulie 19, 2011. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, , , , , , , |

Google+ a generat un mare buzz in lumea tech, iar miza este cu siguranta mare, motiv pentru care CEO-ul Google, Larry Page, a tinut sa precizeze ca este incantat de feedback-ul primit. Testul final al Google+ va consta in atragerea utilizatorilor.

In acel moment vom vedea daca Google+ poate rivaliza cu Facebook sau este doar un alt pion pe tabla de sah. In acest moment, analistii de pe piata IT spun ca semnele prevestesc un mare fiasco din partea Google+.

Legea lui Reed arata ca valoarea retelelor sociale depinde de implementarea grupurilor, nu doar de modul in care sunt realizate legaturile intre indivizi. Aceasta lege explica de ce Faceboook bate MySpace si de ce Google + nu va invinge atat de usor Facebook.

In ciuda farmecului sau vizual si al gradului ridicat de confidentialitate, Google+ este mai slab in ceea ce priveste formarea grupurilor. Google+ a fost prezentat intr-o aura de exclusivitate intrucat inregistrarea in reteaua sociala Google + se poate face doar pe baza de invitatie de la alt utilizator. Insa, aceasta tehnica de inscriere nu are de-a face cu prietenii. Invitatii devin utilizatori fara a avea o relatie deosebita cu persoana care i-a invitat.

In schimb, utilizatorii folosesc Google Circles pentru a stabili cui vor impartasi informatiile personale. Informatiile si pozele postate pot fi impartasite doar in momentul in care cercurile a doi utilizatori se suprapun. Aceasta capacitate de organizare seamana cu modul de gestionare al feed-urilor Twitter decat cu un atac direct la Facebook.

Lipseste insa conceptul de „cercuri comune”, comunitati de interes permanente la care utilizatorii aleg sa se alature. Un grup Facebook este un cerc comun. O aplicatie sociala, cum ar fi Farmville, Mafia Wars sau Scrabble, in cazul in care intra in contact cu alti utilizatori, este un cerc comun. O pagina de fan, cum ar fi cele 10 milioane de oameni care s-au alaturat Cola Cola este un cerc comun. Nici unul din aceste tipuri de cercuri nu sunt valabile pe Google+.

Sursa: http://www.bloombiz.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

2 răspunsuri to “Google +, sortit esecului?”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

Salut ! cam asa e treaba cu ,,cercurile comune,, oricum mai mult imi place Facebook decat G +.

Hmmm…Google+ e la inceput…nu stiu ce sa zic inca. Tind sa cred ca are toate sansele sa depaseasca Facebook. Ramane de vazut 😉


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: