Succes pentru Google, vot pozitiv pentru Larry Page

Posted on iulie 18, 2011. Filed under: Internet, Retele de socializare | Etichete:, , , , , , , , |

Veniturile Google depăşesc pentru prima dată estimările analiştilor de pe Wall Street, iar acest lucru indică faptul că numirea lui Larry Page ca director executiv în locul lui Eric Schmidt a dat roade. Numărul activărilor Android a ajuns la 550.000 pe zi, depăşind toţi rivalii din industria mobilă.

Cifrele pozitive au dus şi la creşterea valorii acţiunilor cu 12,64%, după ce au scăzut cu aproape 9 procente în cursul acestui an. Analiştii cred că Google lucrează acum cu motoarele turate la maxim, iar lansarea Google+ demonstrează că gigantul online va reveni pe creştere. Motorul de căutare, serviciul de publicitate online, YouTube, Chrome şi Android toate sunt pe un trend pozitiv.

Alţi analişti au notat că motorul de căutare continuă să fie principala sursă de venit, iar noile servicii dezvoltate nu reuşesc să ajungă la un nivel apropiat. Google cheltuie masiv cu fiecare dintre aceste noi divizii.

Veniturile Google au crescut cu 32% în trimestrul 2, atingând 9,03 miliarde de dolari. Veniturile nete au urcat cu 36% la 6,92 miliarde de dolari. Profitul net este de 2,51 miliarde de dolari, comparat cu 1,84 miliarde de dolari anul trecut în aceeaşi perioadă. Cheltuielile au fost însă de aproape 3 miliarde de dolari, în creştere cu 49%. Au crescut costurile de publicitate şi au angajat în trei luni 2,500 de oameni noi. Google a cheltuit mult şi cu avocaţii datorită proceselor în care sunt implicaţi.

Larry Page a asigurat că proiectele în care se cheltuie bani pentru experimente, precum maşinile care se conduc singure, sunt proiecte limitate şi în care nu se va investi masiv. Google a închis deja o serie de proiecte care doar consumau fonduri şi resurse fără să aibă perspective de monetizare.

Google+ a trecut de 10 milioane de utilizatori, oficial.

Sursa: http://www.mobile-news.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

2 răspunsuri to “Succes pentru Google, vot pozitiv pentru Larry Page”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] speculative de-a lungul anilor. În 2008, Nicholas Carr a provocat publicul prin întrebarea “Google ne face mai proşti?” ce a fost inclusă într-un articol care a ridicat problema slăbirii […]

[…] conferinta sustinuta recent, co-fondatorul Larry Page a declarat ca Google se afla intr-un proces de triere al gamei vaste de produse si servicii, urmand […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: