Sfârșitul downloadului gratuit? uTorrent lansează o versiune plătită

Posted on iulie 18, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , , , |

Poate fi acesta începutul sfârșitul downloadului gratuit de pe torrente. Posibil. Lupta cu autoritățile presate de cei care luptă pentru drepturile de autor este din ce în ce mai mare și presiunile pe deținătorii de torrente și uploaderi este tot mai mare. Cel mai probabil, torrentul va rămâne și pe viitor calea de obținere a unui fișier audio sau video dorit, însă cu timpul va deveni exlusiv pe bani.

Începtutul unei noi ere cel mai probabil are loc acum. Spunem „cel mai probabil” pentru că există șanse ca proiectele viitoare să nu dea roade.

Despre ce este vorba?

Echipa tehnică de la uTorrent lucrează la o versiune plătită, care va permite utilizatorilor deocamdată să transfere fișiere către device-uri externe precum iPod-urile și să convertească aceste fișiere în alte formate.

 Culmea ironiei, cei de la uTorrent, o platformă care permite descărcarea a mii sau chiar milioane de fișiere care nu au de cele mai multe ori drepturi de autor, se tem că versiunea plătită va fi piratată de către utilizatorii obișnuiți să obțină gratis ce vor.

Totuși Jordy Berson, director de produs la uTorrent, exclude măsuri extreme anti-piratare privind versiunea plătită.

DEZBATERE: Să fie acesta doar o etapă de testare a disponibilității utilizatorii de a plăti, în eventualitatea unui proiect în care aceștia vor fi puși să pentru conținutul downloadat? Tu ce părere ai? (Precizăm că uTorrent este utilizat lunar de peste 100 de milioane de useri, fiind de departe cel mai folosit client pentru platforma BitTorrent).

Sursa: http://www.capital.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: