Internet Explorer 9 – lider în domeniul securităţii browserelor?

Posted on Iulie 18, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , |

Sistemul dublu de securitate al IE9, SmartScreen Filter pentru blocarea URL-urilor maliţioase şi Application Reputation pentru detectarea executabilelor infectate, oferă cel mai solid sistem pentru blocarea atacurilor de tip Malware dintre toate browserele cu versiune stabilă. După un studiu făcut de NSS labs IE9 a blocat 92% din Malware cu ajutorul filtrului pentru url-uri şi 100% cu ajutorul funcţiei Application Reputationfiind pe primul loc, iar locul doi revenindu-i browser-ului IE8 cu 90%. La egalitate pe locul trei se află Safari 5, Chrome 10, Firefox 4 fiecare cu un scor de 13%. Ultimul loc revine browser-ului Opera 11 cu doar 5% performanţe în blocarea Malware-ului.

Studiul a fost făcut doar pe site-uri care depindeau de naivitatea user-ului, pentru a permite instalarea de aplicaţii maliţioase aşadar nu s-a folosit nimic împotriva defectelor browserelor. URL-urile vizitate erau pline de email-uri de tip spam, mesaje instanţe şi reţele sociale false.

Cele 3 browsere, Safari, Chrome şi Firefox, au obţinut un procent egal pentru că folosesc acelaşi sistem în detectatrea URL-urilor, lista neagră a celor de la Google’s Safe Browsing system. Totuşi, s-au observat câteva diferenţe în timpul de răspuns, unde Firefox a ieşit lider, blocând URL-urile puţin mai rapid decât competitorii, dar performanţele globale au fost aceleaşi.

Sistemul de filtrare (SmartScreen Filter) a URL-urilor de la IE a scos rezultate substanţial mai bune decât celelate browsere testate, iar Application Reputation a ales apoi orice aplicaţie maliţioasă pe care scannerul de URL-uri a sărit-o. Aceste teste arată potenţialul acestei facilităţi, aplicaţiile primesc reputaţie dacă sunt descărcate regulat. Un executabil care nu a fost deloc descărcat are reputaţia 0.

Deşi aceasta susţine în mod clar siguranţa IE-ului, vine cu un cost, sub formă de rezultate fals positive. Descărcările nesemnate generează un avertisment fals, chiar şi pentru programele inofensive. Dar chiar şi cu aceste probleme, abordarea Microsoft pare a fi mai sigură decât celelalte.

Câţi dintre voi a-ţi trece la IE9 doar pentru faptul că e mai sigur?

Sursa: http://www.worldit.info

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: