Securitate sporita pentru Gmail

Posted on iulie 15, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , |

Google anunta adaugarea unui nivel nou de securitate pentru accesarea contului de Gmail, prin posibilitatea de verificare in doi pasi – numele de utilizator si parola, precum si un cod primit pe telefon.

Cu alte cuvinte, daca parola este furata sau ghicita, potentialul hacker nu se va putea conecta la contul de Google, deoarece nu are si telefonul mobil.

Dupa activarea optiunii si introducerea obisnuita a parolei de acces la contul de Google, veti vedea o pagina in plus prin care vi se solicita un cod suplimentar. Google va va furniza codul fie printr-un mesaj SMS, fie prin apel vocal generat automat, fie prin aplicatia mobila Google Authenticator de pe Android, BlackBerry, iPhone, iPod touch sau iPad. Pentru cei care nu doresc sa introduca acest cod de fiecare data, exista si posibilitatea a introduce codul o data la 30 de zile.

Optiunea se poate accesa din Pagina de setari a contului. Pentru telefoanele mobile si aplicatiile care nu pot cere un cod de verificare (cum ar fi Gmail pe telefon, Outlook, Picasa de pe Desktop) veti putea seta o parola speciala pe o generati pentru fiecare dintre acestea. In acest caz, parola se introduce o singura data pentru fiecare dispozitiv sau aplicatie.

Sursa: http://www.mobile-news.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un răspuns to “Securitate sporita pentru Gmail”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] telefoanele mobile şi aplicațiile care nu pot cere un cod de verificare (cum ar fi Gmail pe telefon, Outlook, Picasa de pe Desktop) se poate seta o parolă specială, care poate fi […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: