Microsoft indeamna intreprinderile sa upgradeze la Windows 7

Posted on Iulie 14, 2011. Filed under: Sisteme de operare | Etichete:, , , , , , , , |

Microsoft a atentionat intreprinderile sa inceapa sa utilizarea Windows 7, intrucat sustinerea pentru Windows XP va lua sfarsit in mai putin de 1000 zile.

Compania va oferi suport pentru sistemul de operare XP pana la 8 aprilie 2014, inainte de a intrerupe remedierile automate, actualizarile si asistenta tehnica online.

Stephen Rose, senior community manager la Microsoft, a declarat intr-o postare blog: „Este timpul sa trecem de la ideea de suficient de bun la Windows 7. Pe 8 aprilie 2014, patch-urile de securitate si remedierile pentru toate versiunile Windows XP nu vor mai fi disponibile. Astfel, PC-urile care ruleaza Windows XP vor deveni vulnerabile la amenintari privind securitatea”.

„In plus, multi dintre furnizorii software nu mai intentioneaza sa extinda sprijinul pentru aplicatiile lor care ruleaza pe Windows XP, ceea ce se traduce printr-o complexitate mai mare, riscuri de securitate si costuri de management crescute pentru departamentul dvs. IT”, a continuat acesta.

Rose si-a bazat afirmatiile pe un studiu Gartner, care arata ca 50% dintre companii se vor confrunta cu costuri mai ridicate in cazul in care nu vor implementa Windows 7 inainte de incetarea perioadei de sprijin pentru Windows XP.

Analistul Ovum, Richard Edwards, considera ca Windows XP va reprezenta ultima versiune majora a unui sistem de operare Microsoft Windows, deoarece societatile vor beneficia de modele alternative in urmatorii trei ani.

„Cele mai multe intreprinderi si institutii au trecut la Windows 7, intrucat Windows Vista prezenta probleme tehnice si de compatibilitate”, a spus Edwards.

Brandon LeBlanc, Microsoft Windows communication manager, a confirmat, de asemenea, pe un blog Microsoft, ca Windows Vista SP1 nu va mai beneficia de sprijin. Suportul extins pentru Microsoft Office XP a luat, de asemenea, sfarsit.

Microsoft ofera o perioada gratuita de proba de 90 de zile a Windows 7 Enterprise.

Sursa: http://www.smartnews.ro

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Un răspuns to “Microsoft indeamna intreprinderile sa upgradeze la Windows 7”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] toate acestea, Windows 7 s-a vandut pana acum in numar de 400 de milioane insa o parte din scadere este atribuita vanzarilor […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: