LinkedIn a devenit a doua retea sociala din SUA

Posted on Iulie 13, 2011. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, , , , , |

Reteaua sociala LinkedIn, destinata relatiilor profesionale, a devenit in luna iunie a doua retea sociala americana, potrivit unui studiu Comscore, citat de Le Monde.

LinkedIn a inregistrat in luna iunie 33,9 de vizitatori unici, cu 1,5% mai mult fata de luna precedenta. Foarte mult in urma Facebook-ului, cu 160,9 milioane de vizitatori, LinkedIn a luat locul retelei MySpace, al carei numar de vizitatori a scazut cu 4%, la 33,5 milioane de unici.

Reteaua de socializare MySpace a fost vanduta de News Corporation catre o companie de advertising numita Specific Media, in cadrul unei tranzactii in valoare de 35 de milioane de dolari.

in 2005, News Corp. a cumparat MySpace de la fondatorii companiei, pentru 580 de milioane de dolari. Popularitatea MySpace a scazut dramatic in ultimii ani, in pofida faptului ca NewsCorp. a facut eforturi semnificative pentru a atrage un public cat mai numeros pe aceasta platforma.

ComScore a precizat ca cifrele mondiale nu erau inca disponibile pentru luna iunie. Potrivit datelor transmise de LinkedIn, la sfarsitul lunii martie mai mult de jumatate din cei 100 de milioane de utilizatori locuiesc in afara Statelor Unite. Reteaua sociala profesionala, care a fost de curad listata si la bursa, si-a lansat si o strategie de diversificare, permitand, de exemplu, sa integreze ‘module sociale’ pe site-uri.

Concurenta in sectorul profesional este in crestere. LinkedIn are deja un concurent serios de cand Monster, specializat in anunturi pentru locuri de munca a fost integrat in Facebook.

Sursa: http://www.5v.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: