Cloud computing-ul genereaza cresteri ale cheltuielilor cu infrastructura IT a centrelor de date

Posted on Iulie 13, 2011. Filed under: Hosting | Etichete:, , , , , , , |

Datorita adoptarii serviciilor cloud publice si private , cheltuielile cu infrastructura IT a centrelor de date va creste cu 40 miliarde dolari in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) pana in 2015, potrivit unui studiu.

Cele mai recente cifre privind regiunea EMEA oferite de Canalys vorbesc despre creserea cheltuielilor cu infrastructura IT a centrelor de date, de la servere la centre de date extinse, o crestere de la 29 miliarde dolari in 2010 la 40 miliarde dolari inn 2015.

„Transformarea centrelor de date este un subiect-cheie in ultimii ani, punandu-se accentul pe stabilirea centralizata, gruparea resurselor de calcul, stocare si retea pentru a facilita cloud computing-ul”, a declarat Matthew Ball, director of enterprise services la Canalys.

Matthew a spus ca dezvoltarea serviciilor cloud publice si private va determina o crestere rapida a virtualizarii, cu o rata de 12% pentru fiecare an cuprins intre 2010 si 2015. Ca urmare, se asteapta cresteri ale vanzarilor de la 8 miliarde dolari la 12 miliarde dolari in perioada 2010-2015.

Vanzarile de servere vor reprezenta in continuare cel mai insemnat segment de pe piata, continuand sa creasca fata de 2010, cand serverele constituiau 37% din totalul cheltuielilor cu infrastructura IT a centrelor de date.

Ball vorbea despre consolidarea centrelor de date, sustinand ca aceasta va spori gradul de utilizare al marilor centre de date aflate in proprietate privata ori a unei terte parti, sporind insa si nivelul de risc.

Canalys estimeaza ca vanzarile la nivel global in privinta infrastructurilor IT ale centrelor de date vor creste, in medie, cu 7% pe an, ajungand la 149 miliarde dolari in 2015, spre deosebire de 107 miliarde inregistrate anul trecut.

Sursa: http://www.smartnews.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: