Google nu vrea razboi cu Facebook

Posted on Iulie 11, 2011. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, , , , , , |

Presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, in contextul in care a fost lansat proiectul social Google+, a declarat ca este loc pe piata pentru mai multe retele sociale, lasand o portita pentru cooperarea cu rivali puternici precum Facebook si Twitter.

El a afirmt totodata ca Google va coopera in totalitate cu autoritatile americane pentru concurenta, dar nu va permite investigatiei lansate luna trecuta sa reprezinte un obstacol pentru implementarea strategiei companiei.

Eric Schimdt a aratat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta joi seara in Statele Unite, ca este prea devreme sa aprecieze performantele noii retele sociale Google+, insa un indicator important al succesului acesteia este numarul urias de utilizatori care s-au inghesuit sa ia parte la testarea produsului.

Google+ a fost lansat saptamana trecuta, insa este inchis pentru moment publicului larg, fiind disponibil in regim de testare numai utilizatorilor care primesc invitatie.

Unul dintre cele mai populare servicii ale Google+ este cel de video chat, in special in randul tinerilor, a mai spus Schmidt.

El a adaugat ca ar dori „o mai buna integrare cu Twitter si Facebook, facand referire la serviciile similare oferite de +, in concurenta cu cei doi jucatori deja consacrati.

Schmidt a aratat ca Google a incercat sa convinga Facebook sa permita utilizatorilor + sa importe lista de prieteni de pe reteaua mai veche, insa discutiile nu au avut succes.

El a mai declarat insa ca, in viziunea sa, utilizatorii pot avea multiple identitati online pe mai multe retele sociale, desi specialistii considera ca Facebook, avand 750 de milioane de utilizatori, este deja mult prea mare pentru a mai exista competitie reala.

Sursa: http://www.tehnopol.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Un răspuns to “Google nu vrea razboi cu Facebook”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] Google provine din termenul matematic “googol”, numarul unul urmat de o suta de zerouri. Insa, la inceputuri, Sergey Brin si Larry Page denumisera motorul de cautare “Back Rub”. […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: