Samsung vrea să negocieze cu Microsoft!

Posted on Iulie 8, 2011. Filed under: Internet, Telefonie | Etichete:, , , , , , , , |

Samsung încearcă să negocieze cu Microsoft taxa de 15 dolari cerută pentru fiecare dispozitiv de tip smartphone al producătorului coreean, bazat pe sistemul de operare Android.

Reprezentanţii Samsung ar dori să obţină o reducere a taxei, la doar 10 dolari per smartphone, în schimbul unei alianţe mai strânse între cele două companii în privinţa platformei software Windows Phone, susţin surse din industria de profil, conform presei sud-coreene.

În aprilie, anul trecut, Microsoft a încheiat un acord de licenţiere cu grupul taiwanez HTC, conform căruia va primi de la acesta 5 dolari, reprezentând drepturi de proprietate intelectuală, pentru fiecare telefon Android produs de companie.

Compania a mai încercat să încheie acorduri de licenţiere şi cu alţi producători: a intentat un proces împotriva Motorola, având ca subiect nouă patente pe care acesta le foloseşte pentru telefoanele sale Android. Motorola a ripostat, afirmând că software-ul Windows PC şi server, cel pentru dispozitive moile şi pentru Xbox ar încălca 16 brevete proprietare.

O cerere asemănătoare a fost înaintată producătorului de ebook reader-e Barnes & Noble, care a respins propunerea Microsoft de a plăti drepturi extrem de mari de proprietate intelectuală, preferând să meargă în justiţie.

În ciuda alianţei încheiate cu Nokia, Microsoft este departe de a înregistra succesul dorit în domeniul producţiei de dispozitive smartphone – în condiţiile în care analiştii estimează că Samsung, al doilea mare producător de telefoane mobile din lume, va depăşi Nokia ca vânzări, preluând prima poziţie la nivel mondial.

Sursa: http://www.chip.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: