Anonymous ataca site-urile guvernului turc in cadrul campaniei de protest Antisec

Posted on iulie 8, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , |

Grupul hackerilor Anonymous a atacat site-urile guvernului turc in semn de protest fata de normele de filtrare pe internet care vor fi introduse in Turcia in luna august.

Intr-o postare pe piratebay.org, Anonymous sustine ca a furat date de pe mai mult de 100 de site-uri din Turcia si a inlocuit 74 de site-uri guvernamentale cu mesaje de protest.

Grupul a indicat faptul ca actiunea face parte dintr-o campanie a hackerilor, numita Anti Security (AntiSec), destinata furtului si scurgerii de informatii clasificate ale guvernelor si companiilor.

„Accesarea si participarea la libera circulatie a informatiilor este un drept fundamental al omului. Anonymous nu va sta cu bratele incrucisate in timp ce guvernul turc incalca acest drept. Vom sprijini eludarea cenzurii si ne vom razbuna pe organizatiile care doresc sa instituie cenzura”, afirma mesajul.

Luna trecuta, Anonymous a atacat unele site-uri ale guvernului turc, ca semn de protest impotriva sistemului de filtrare propus, care, in conceptia grupului, va face posibila monitorizarea activitatii pe internet a tuturor persoanelor.

Autoritatile turce au raspuns prin arestarea a 32 de persoane, suspectate a fi membri ai Anonymous implicati in atacurile DDoS.

La inceputul acestei saptamani, Anonymous a pretins ca ar fi furat 25 de nume de utilizatori si parole interne ale Apple, ca parte a campaniei sale AntiSec.

Sursa: http://www.smartnews.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

4 răspunsuri to “Anonymous ataca site-urile guvernului turc in cadrul campaniei de protest Antisec”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

Salut! Faci schimb de link cu http://metin2tutorial.wordpress.com ?

Schimb realizat cu succes. Bafta!

[…] infractorilor cibernetici de pe urma atacurilor cu spam in masa au scazut cu peste 50%, de la 1,1 miliarde de dolari in iunie 2010, la 500 de milioane de […]

[…] Datele adunate de aceştia conţin documente furate de la Australian Ministry of Defense, numeroase companii ruseşti precum Gazprom, un număr de ambasade şi consulate situate în Ucraina, Nepalese Ministry of Foreign Affairs, Egyptian Ministry of Transport and Communication, the US Department of Agriculture şi zeci de alte autorităţi guvernamentale şi agenţii. “This corrupted organization gathered all the evidence from the seized property of suspected computer professional entertainers and utilized it over many years to conduct illegal operations with foreign intelligence agencies and oligarchy to facilitate their lust for power and money, they never used obtained evidence to really support ongoing investigations.”, scrie gruparea de hackeri. […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: