Oracle se judeca cu Google pentru 2,6 miliarde de dolari

Posted on iulie 4, 2011. Filed under: Internet, Sisteme de operare | Etichete:, , , , , , |

Batalia in instanta intre Oracle si Google continua, aducand in prim-plan noi informatii cu privire la acuzatiile aduse de compania din Redwood gigantului motor de cautare online.

Astfel, Oracle solicita plata unor despagubiri ce ating pragul a 2,6 miliarde de dolari, afundandu-si radacinile cercetarilor in profunzime, actiune ce a condus la descoperirea anumitor nereguli in activitatea Google, relateaza Webnews.

Este vorba, mai exact, despre utilizarea unor tehnologii brevetate de Sun si achizitionate ulterior de Oracle, vizand implementarea unei Java Virtual Machine la nivelul platformei Android, actiune in urma careia Google ar fi dobandit un avantaj important, oferind propriilor utilizatori un sistem de operare mobil performant.

Potrivit sursei citate, suma pretinsa de Oracle ca despagubire in cazul in care grupul Google va fi declarat raspunzator in fata legii, ar putea proveni din doua tipuri de surse: partial din conturile Unchiului G si restul ca procente din anumite incasari.

Astfel, Oracle ar putea primi o suma cuprinsa intre un miliard si un miliard si jumatate de dolari prin transfer, restul urmand sa se incaseze sub forma de procente din veniturile avand drept provenienta publicitatea in sectorul Android, respectiv o cota cuprinsa intre 10 si 15%.

Mingea se afla de acum in terenul organelor judecatoresti, carora le revine sarcina de a stabili eventuala vinovatie a companiei din Mountain View, subliniaza sursa.

Sursa: http://www.ziare.com

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un răspuns to “Oracle se judeca cu Google pentru 2,6 miliarde de dolari”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] Oracle cere daune de 6,1 mld. dolari de la Google într-un proces juridic în care se pretinde că soft-ul Android utilizează tehnologie care încalcă brevetele Oracle. Google a respins aceste acuze şi a cerut tribunalului să anuleze cererea Oracle. […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: