Ascensiunea si caderea MySpace

Posted on Iulie 4, 2011. Filed under: Retele de socializare | Etichete:, , , , |

MySpace, reteaua sociala odata preferata de adolescenti din toata lumea, a avut o ascensiune fulminanta si o cadere la fel de rapida. Manegementul prea grabit, dorinta de a face prea multe dintr-o data, dar si lipsa de interes a sefului NewsCorp au dus intr-un final la ingroparea retelei sociale in uitare, iar locul sau a fost luat de rivalul Facebook.

Daca in 2008, cand era foarte populara, reteaua avea aproape 75 de milioane de vizitatori unici in fiecare luna, in mai 2011 Myspace avea cu 34 de milioane mai putin.

Tinerii nu s-au plictisit pur si simplu de jucaria lor preferata, sustin specialistii. A fost vorba despre o serie de erori de management, combinate cu aroganta si volatilitatea perceptiei publice, care au lasat compania vulnerabila in fata Facebook, arata BusinessWeek.

Odata cu utilizatorii, au plecat si cei dispusi sa investeasca in publicitate: daca in 2009, compania avea venituri de 470 de milioane de dolari, acum mai aduce doar 184 de milioane de dolari.

Danah Boyd, specialist in retele sociale la Microsoft, sustine ca fluxul de intrari si iesiri intr-o retea sociala nu este constant si ca la un moment dat, o greseala poate opri acest flux complet. „E ca si cum ai tricota o esarfa si pe masura ce tricotezi obtii un material din ce in ce mai mare. Apoi, cineva trage de o ata de la baza si totul se desface”, spune aceasta.

Citeste continuarea pe www.ziare.com

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

2 răspunsuri to “Ascensiunea si caderea MySpace”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] Chiar daca fondatorii companiei Google, Larry Page si Sergey Brin, au decis sa nu apara pe Facebook, cel putin in mod direct, exista multe alte exemple de lideri care au ales sa-si creeze un alt profil in afara frontierelor sale, precum Tom Anderson, fondatorul MySpace. […]

[…] revine ulterior cu un comentariu în care explică că nu doreşte să recomande explicit nicio platformă de comunicare socială ca şi instrument de activitate pentru jurnalişti, în special atunci când aspectele legate de […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: