A apărut cel mai puternic virus informatic din istorie

Posted on iulie 4, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , |

Potrivit celor de la Kaspersky Labs, TDL-4 este cel mai puternic virus informatic din istorie. Aceştia susţin că, doar în primele trei luni din 2011, peste 4,5 milioane de computere au fost afectate, în special în SUA, Marea Britanie, Italia şi Franţa.

Cum funcţionează?

Dacă TDL-4 îţi infectează computerul, acesta se poate copia apoi singur pe un altul pe internet. Caracteristicile acestui rootkit permit autorilor să creeze o reţea formată din milioane de computere infectate din întreaga lume. Reţeaua computerelor afectate se numeşte botnet, iar în final hackerii pot obţine controlul total asupra calculatoarelor infectate.

TDL-4 instalează pe un computer infectat aproximativ 30 de „utilitare”, inclusiv programe anti-virus false şi sisteme pentru creşterea traficului publicitar şi distribuţia de spam.

Una dintre cele mai importante caracteristici a TDL-4 este capacitatea de a infecta sisteme de operare Windows pe 64 de biti. De asemenea, pentru controlul botnet-ului – pe langa serverele de comanda si control – este folosita pentru prima data reteaua publica pentru schimb de fisiere numita Kad.

Sursa: http://www.money.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

2 răspunsuri to “A apărut cel mai puternic virus informatic din istorie”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] dată când utilizatorii de telefoane cu Android sunt păcăliţi să răspândească ei înşişi viruși în rândul prietenilor. Deşi aplicaţiile puteau foarte uşor să trimită singure linkurile […]

[…] “Atacurile recente cu TDL4, una dintre cele mai sofisticate amenintari informatice din ultimii ani, scot in evidenta nevoia de a folosi protectie la navigarea pe Internet, dar si importanta unor instrumente eficiente pentru curatarea sistemelor in cazul infectiilor”, a mai adaugat Viorel Canja. […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: