Schimbari vizuale la Google

Posted on Iulie 3, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , , , |

Google a introdus acum doua zile o noua interfata grafica pentru celebrul motor de cautare. Tot atunci s-au schimbat atat Google Calendar cat si Google Mail (Gmail). Daca schimbarea la Google Calendar e implicita, cea pentru Gmail trebuie activata si reprezinta doar un preview.

Motorul de cautare a primit o interfata grafica destul de mult schimbata dar despre care Google spune ca este exact ceea ce trebuie. Conform blogului Google noul design se bazeaza pe trei idei: focus, elasticitate si simplitate.

Odata cu noul motor de cautare avem si o noua interfata pentru Google Calendar. Interfetele sunt, evident, asemanatoare. Si aici principiul de la care s-a plecat este acelasi: simplitate si uzabilitate. Daca nu va place noul Google este probabil sa nu va placa nici noul Google Calendar.

In final, Google vrea sa schimbe si aspectul casutei de e-mail. Daca schimbarile pentru motorul de cautare si pentru calendar sunt implicite pentru GMail situatia sta altfel. Pentru a vedea noile teme (pentru ca sunt doua) trebuie sa le activati manual de la sectiunea dedicata din optiunile GMail.

Sunt de parere ca schimbarile Google si Google Calendar sunt binevenite. Totusi, mi se pare ca GMail-ul e mult prea alb si putin conturat. Sa speram ca nu va ramane asa in varianta finala.

Sursa: http://www.arenait.net

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: