Noua aplicatie Facebook, conceputa pentru a contracara hackerii

Posted on Iunie 30, 2011. Filed under: Retele de socializare, Securitate Online | Etichete:, , , , , , |

Utilizatorii Facebook se pot baza pe o noua aplicatie care ii ajuta in lupta impotriva spam si malware.

Proiectata de o echipa de studenti ai Universitatii Riverside din California, MyPageKeeper este o aplicatie Facebook gratuita care monitorizeaza permanent postarile fluxurile de stiri in vederea identificarii continutul malware. Daca aplicatia identifica un continut care ar putea contine spam sau malware, aceasta va avertizeaza si va ofera posibilitatea de a elimina acest continut.

Dincolo de protejarea conturilor Facebook, aplicatia protejaza si conturile prietenilor care s-ar putea infecta cu virusi sau spam doar prin vizualizarea paginii infectate.

Aplicatia este rod al efortului lui Md Sazzadur Rahman si Ting-Kai Huang, doi studenti in informatica la UC’s Bourns College of Engineering. Acestia au lucrat, de asemenea, cu un serviciu de protectie web numit StopTheHacker.com, creat de Anirban Banejee, absolvent al UC Riverside si Michalis Faloutsos, profesor de informatica si inginerie la UC, potrivit unui comunicat de presa al universitatii dat publicitatii.

Echipa a creat aceasta aplicatie ca raspuns la cresterea brusca a spam-ului si malware-ului care a afectat utilizatorii Facebook.

„Facebook este noul web”, a declarat Rahman. „Acesta ofera un teren fertil pentru raspandirea malware-ului, deoarece utilizatorii au incredere in link-urile si postarile care provin, aparent, de la prietenii lor. Hackerii au realizat acest lucru si au inceput sa se foloseasca de el in distribuirea malware-ului si in desfasurarea furturilor de identitate”.

Puteti instala MyPageKeeper prin adaugare la contul dvs. Facebook de pe pagina de aplicatii. Odata instalata, aplicatia va ofera posibilitatea de a trimite mesaje oricarui prieten de pe Facebook, pentru a-l invita sa o foloseasca, la randul sau.

Sursa: http://www.smartnews.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

3 răspunsuri to “Noua aplicatie Facebook, conceputa pentru a contracara hackerii”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] 2005, Chris Putnam si alti doi prieteni au creat un vierme care iti facea pagina de Facebook sa arate asemeni unui profil de My Space. Farsa ar fi putut sa fie considerata amuzanta ,intr-o […]

[…] luna iunie, o fata din Hamburg a folosit Facebook pentru a-si organiza petrecerea de 16 ani, insa, din greseala, a permis vizualizarea invitatiei de […]

[…] cercetarea sa, a descoperit o referinta la o noua aplicatie Facebook, numita Vibes, care pare sa permita utilizatorilor, prin intermediul unei casute de dialog, sa […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: