Google a lansat un rival pentru Facebook, Google+

Posted on iunie 29, 2011. Filed under: Internet, Retele de socializare | Etichete:, , , , , |

Google a intrat in concurenta directa cu Facebook, prin lansarea retelei de socializare Google+.

Deocamdata, reteaua poate fi accesata doar prin invitatie, fiind o versiune de proba, insa, in urmatoarele luni, va fi disponibila pentru oricine isi face un cont Google, potrivit PCMagazine.

Daca ati folosit si alte servicii Google, cum ar fi site-ul pentru fotografii Picassa, toate informatiile vor fi automat incarcate pe Google+, insa veti putea alege daca acestea sa fie vizualizate de ceilalti sau nu.

Spre deosebire de profilul Facebook, unde sunteti intrebat lucruri de baza, gen sex, statut social, religie, filme si muzica preferata si asa mai departe, Google+ va cere sa va faceti singuri o prezentare, iar apoi puteti intocmi o lista cu lucrurile cu care va laudati, de genul „am supravietuit liceului” sau „am trei copii”. De asemenea, puteti indica pe harta Google locurile in care ati locuit.

Google+ va permite sa va faceti mai multe cercuri de prieteni, pe care ii puteti cauta dupa e-mail-urile pe care le-ati trimis prin Gmail, chiar daca ultimul schimb de mesaje a fost cu ani in urma.

Potrivit oficialilor companiei, ideea din spatele „cercurilor” de prieteni este aranjarea acestora asa cum oamenii o fac in viata reala: puteti avea un cerc pentru familie, altul pentru prieteni apropiati, altul pentru colegii de munca/scoala si asa mai departe.

Reteaua de socializare Google va permite sa stabiliti nivelul de confidentialitate pentru fiecare element publicat (poza, link, video etc). Astfel, puteti impartasi lucrul respectiv doar cu un anumit cerc de prieteni, cu toata lumea sau cu o singura persoana.

Ca si pe Facebook, prietenii pot arata ca le place un lucru publicat prin apasarea unui buton. Echivalentul „Like” pe Google+ este „+1”.

Una din cele mai interesante optiuni de pe Google+ este „Hangouts”, un fel de mix intre chat video prin intermediul Gmail si vechile „chat rooms”. In Hangout pana la 10 persoane pot discuta in acelasi timp (un fel de conferinta).

Google+ are deja si o aplicatie pentru telefoanele mobile, care urmeaza a fi disponibila atat in Android Market, cat si in App Store de la Apple.

Potrivit specialistilor, Google+ are mari sanse sa intreaca Facebook, datorita numarului mai mare de servicii integrate, cum ar fi Gmail, Picassa, Google Videos si YouTube, dar si datorita setarilor de confidentialitate mai dezvoltate, un punct slab, pana acum, pentru Facebook.

Sursa: http://www.ziare.com

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

3 răspunsuri to “Google a lansat un rival pentru Facebook, Google+”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] Corp se astepta sa obtina cel putin 100 de milioane de dolari, din vanzarea retelei sociale, care la un moment dat avea foarte multi […]

[…] lui Zuckerberg a venit la scurt timp după ce gigantul Google a lansat “Google+”, noua şi cea mai complexă tentativă de a rivaliza cu reţeaua de socializare […]

[…] Google+ se vrea cu adevarat un anti-Facebook prin excelenta, va fi nevoit sa raspunda cum se cuvine exigentelor “social” ale […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: