Nou sistem de securitate pentru Sony Playstation Network

Posted on Iunie 28, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , |

Conturile a peste 77 de milioane de utilizatori din reţeaua Playstation au fost sparte. După această “pauză” forţată, care a durat mai bine de 3 săptămâni, Sony Playstation Network şi-a reluat activitatea. Utilizatorii au fost nevoiţi să instaleze un update de firmware, 3.6.1 şi au fost forţaţi să aleagă o altă parolă, cele vechi fiind anulate din motive de securitate. Astfel, toate cele 3 segmente ale reţelei Sony au suferit modificări, fiind implementate noi măsuri de securitate (noi firewall-uri şi un nou sistem de criptare), adăugând chiar şi un sistem de monitorizare şi alertă împotriva unor posibile încercări de compromitere a reţelei.

În plus, Sony a oferit un pachet promoţional pentru utilizatorii Playstation Network, Qriocity şi Sony Online Entertainment, care va include printre alte beneficii şi o lună de utilizare gratuită a serviciilor, precum şi o extensie de abonamente pentru Playstation Plus şi clienţii Music Unlimited.

Compania încearcă, în continuare să obţină o confirmare a faptului că atacul de acum câteva săptămâni a fost realizat de grupul “Anonymous”. Între timp, însă, a reieşit că hackerii au folosit serviciul Amazon Elastic Computer pentru atacul asupra Playstation Network.

Atacatorii au folosit infrastructura cloud IaaS (infrastructure aş a service) EC2 de la Amazon pentru a acesa detaliile personale a peste 80 de milioane de utilizatori Playstation Network.A  Amazon EC2 permite dezvoltatorilor şi companiilor să folosească puterea de calcul a unui computer din cloud, infrastructura fiind folosită, în special, pentru testare.

Pentru a contracara imaginea negativă căpătată în ultima lună, Sony a oferit o asigurare gratuită, timp de un an, în valoare de 1 milion de dolari, pentru fiecare utilizator. Aceasta va acoperi toate cheltuielile legate de eventualele pagube produse celor aproximativ 77 de milioane de utilizatori afectaţi de atacul informatic.

Dacă Sony va reuşi să îşi repare imaginea şi dacă noile măsuri de securitate vor fi cu adevărat utile, rămâne de văzut.

Sursa: http://www.worldit.info

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: