Hackerii din gruparea LulzSec isi inceteaza activitatea

Posted on Iunie 28, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , |

Grupul de hackeri LulzSec a anuntat sambata seara ca isi inceteaza activitatea, revendicand o campanie de 50 de zile in cursul careia a expus vulnerabilitati ale sistemelor mai multor organizatii guvernamentale si private, printre care s-au numarat CIA si politia britanica, transmite MEDIAFAX.

Mesajul privind incheierea campaniei a fost publicat in contul Twitter al gruparii, la o saptamana dupa arestarea in Marea Britanie a unui tanar hacker in varsta de 19 ani, despre care politia a afirmat ca face parte din gruparea LulzSec.

„Noi suntem Lulz Security, iar acesta este mesajul nostru final”, a anuntat grupul, cerandu-le sustinatorilor sa continue operatiunea AntiSec, care pare sa fi vizat sisteme informatice ale institutiilor de stat.

„In aceste ultime 50 de zile, am perturbat activitatea companiilor, guvernelor, deseori chiar a populatiei generale (…), numai pentru ca am putut face acest lucru”, precizeaza grupul, referindu-se la „emotia pura, haotica, amuzamentul si anarhia” si „incheierea unei calatorii prevazute sa dureze 50 de zile”.

Lulz Security publicase vineri sute de documente obtinute aparent de pe un site al politiei din Arizona, in urma unui atac avand ca scop un protest fata de legislatia locala privind imigratia. Cu acea ocazie, gruparea isi anuntase intentia „de a publica saptamanal documente confidentiale si informatii personale stanjenitoare despre personalul militar si politisti”.

In mesajul de sambata seara insa, sase membri ai echipei LulzSec au declarat ca nu isi propun sa fie asociati pe termen lung cu identitatea acesteia.

In ultimele saptamani, grupul – devenit cunoscut prin atacurile impotriva site-urilor de jocuri video ale Sony si Nintendo – a revendicat si atacuri asupra canalului de televiziune public american PBS, a companiei Sony, a canalului TV Fox, a unor site-uri pornografice, a FBI, CIA si guvernului american. Hackerii au vizat si site-urile presedintiei si guvernului brazilian, dar si ale politiei britanice.

Autoritatile de la Londra au pus sub acuzare un tanar retinut la 20 iunie, banuit de participare la atacuri asupra unor site-uri britanice.

Sursa: http://www.infoportal.realitatea.net

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: