Internetul, ca un drog: 1 din 25 de tineri este dependent de web

Posted on Iunie 27, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , , |

Unul din 25 de tineri americani, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, este dependent de Internet, intrand intr-un adevarat sevraj, cand nu este conectat la retea, arata un studiu recent, realizat in SUA.

Unicul „medicament” pentru el ar fi computerul conectat la retea sau, in cel mai rau caz, un smartphone, arata rezultatele cercetarii, publicate in Jurnalul american de Psihiatrie Clinica, citat de haisentito.it.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 3.500 de elevi, din cadrul a zece licee din Connecticut, care au raspuns unui chestionar care includea si intrebari referitoare la relatia lor cu Internetul.

Daca alti cercetatori indicau recent instaurarea unei adevarate psihoze in lumea virtuala, noile rezultate arata, in schimb, ca Internetul este un adevarat drog, pentru unii adolescenti.

Vestea nu este insa o noutate absoluta, din moment ce in China exista deja spitale specializate in tratarea bolnavilor dependenti de computer.

Adevarata problema consta in faptul ca primii afectati de aceasta dependenta sunt in principal tinerii, dupa cum afirma cercetatorii, care recomanda introducere in scoli a unor programe de monitorizare, pentru a depista din timp si trata indivizii expusi acestui risc, la fel ca in cazul drogurilor sau maladiilor

Sursa: http://www.ziare.com

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: