IBM la 100 de ani: Care sunt provocarile pentru urmatorul secol?

Posted on Iunie 19, 2011. Filed under: Hardware, Retele de socializare, Sisteme de operare | Etichete:, , , , , , |

Apple si Microsoft fac afaceri de peste trei decenii, Google a intrat pe piata in urma cu aproximativ 12 ani, iar Twitter este „juniorul”, existand de vreo cinci ani. Insa toti mai au mult pana sa ajunga la 100 de ani, cat a implinit, in aceasta saptamana, gigantul tehnologic IBM.

In iunie 1911, IBM si-a inceput activitatea sub numele de Computing-Tabulating-Recording Company (C-T-R), pe care l-a schimbat in 1924.

Desi majoritatea cunoastem IBM pentru computerele personale, compania are o istorie foarte lunga de inovatie, de la aparatele de taiat branza, la codurile de bare si dischetele floppy.

O suta de ani, pentru orice fel de companie, este o adevarata implinire, dar cu atat mai mult conteaza cand este vorba de domeniul tehnologic. Bernie Meyerson, vicepresedintele departamentului de inovatii, spune ca longevitatea companiei se datoreaza, in primul rand, dezvoltarii unor tehnologii care au contribuit cu ceva la societate si, in acelasi timp, fiind diverse si, cateodata, riscante din punctul de vedere al afacerilor.

De exemplu, in 2008, IBM a pornit initiativa Smarter Planet, care se concentreaza pe imbunatatirea „functionarii” lumii, de la eficientizarea modelelor de trafic, la masuri de detectare a poluarii si folosirea tehnologiei pentru a prezice ploile si modul in care afecteaza rezervele de apa ale unei regiuni.

„Am avut 100 de ani incredibili pentru ca nu am uitat niciodata cat de important este sa inovam”, a spus Meyerson, citat de PC Mag. „Inovatia vine in toate formele si marimile. Am practicat diversitatea cu mult inainte sa fie o cerinta legala, deoarece o pretuim si ne permite sa fim inovatori”, a adaugat el.

Pot Google sau Facebook sa ajunga la 100 de ani? Potrivit lui Meyerson, trebuie sa-si diversifice mult mai mult activitatea.

„Este cale lunga de la aparatul de taiat branza la schimbarea intregii infrastructuri a unei tari. Trebuie sa ai un spectru larg, deoarece iti ofera perspectiva. Ca sa eviti dezastrele prin care unele companii dispar peste noapte, trebuie sa ai ochii deschisi, mereu in cautare. Este posibil sa traiesti atat de mult, dar trebuie sa te reinventezi aproape in fiecare zi”, a explicat Meyerson.

Citeste continuarea pe www.ziare.com

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Un răspuns to “IBM la 100 de ani: Care sunt provocarile pentru urmatorul secol?”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] de căutare online din lume, a achiziţionat peste 1.000 de brevete de tehnologie de la grupul International Business Machines (IBM), mutare interpretată de analişti drept o încercare a gigantului web de a se apăra de […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: