Site-ul CIA atacat de hackeri. LulzSec a revendicat acţiunea

Posted on Iunie 16, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , , , |

Site-ul web al CIA, http://cia.gov/, a fost atacat, miercuri seara, de hackeri, care au reuşit să-l scoată din funcţiune pentru o scurtă perioadă de timp, potrivit Huffingtonpost.

DownForEveryoneOrJustMe.com, unde se poate verifica dacă un site funcţionează sau nu, a confirmat că site-ul CIA nu este căzut, dar se pare că acest lucru nu a fost valabil la nivel global, unii dintre editorii site-urilor americane de specialitate reuşind să intre pe website-ul CIA în perioada respectivă.

LulzSec, grupul de hackeri care a atacat Senatul de două ori într-o săptămână, şi-a asumat responsabilitarea, printr-un mesaj postat pe Twitter. „Tango down – cia.gov – for the lulz,“ @LulzSec – 5:48PM ET (01,48 ora României)

Hackerii de la LulzSec au revendicat, până acum, atacuri asupra Sony, Bethesda, PBS.org, Minecraft şi League of Legends. Mottoul grupului este „Râdem de securitatea voastră, din 2011“ („Laughing at your security since 2011“)

LulzSec nu a adăugat CIA pe lista cu site-urile de unde pun la dispoziţie documente copiate în timpul cyber-atacurilor şi este posibil ca grupul să fi reuşit să „doboare“ site-ul fără să fi intrat în posesia de date secrete. Chiart şi aşa, atacul ar putea fi privit ca o ironie aruncată în faţa agenţiei responsabile se securitatea naţiunii americane.

Sursa: http://www.dcnews.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

3 răspunsuri to “Site-ul CIA atacat de hackeri. LulzSec a revendicat acţiunea”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] de influentul blogger american Robert Scoble, care informeaza ca Zuckerberg i-a raspuns printr-un mesaj pe Twitter: “De ce oamenii ar fi surprinsi daca eu as avea un cont pe Google?”, relateaza Tech […]

[…] face pe multi sa  viseze ca vor deveni, la randul lor, faimosi daca vor reusi sa ii dea in vileag. Lulz Security a atacat, de-a lungul ultimelor luni, CIA, Sony si politia statala din Arizona printre alte companii si […]

[…] luat in posesie The Sun/News of the World“, scrie LulzSec pe Twitter. “Aceasta nu este decat prima faza – asteptati-va sa il vedeti pe Lulz dezlantuindu-se […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: