Turcia aresteaza 32 de membri ai retelei Anonymous

Posted on Iunie 15, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , |

Oficialitatile din Turcia au raspuns prompt la atacul informatic al hackerilor de la Anonymous asupra unor site-uri guvernamentale: 32 de arestari, potrivit Anadolu Agency, preluata de Computerworld.com.

Arestarile au fost efectuate in 12 orase, printre care Ankara si Isanbul. Miscarea vine dupa ce, vineri, grupul de hackeri a anuntat lansarea de atacuri de tip DDoS (distributed denial-of-service) asupra unor organizatii si companii din Turcia. In urma atacurilor, site-urile respective au devenit inaccesibile.

Si oficialitatile din Spania au efectuat arestari vineri, vizati fiind membri Anonymus acuzati de atacuri asupra unor site-uri apartinand unor companii, institutii bancare si guvernamentale.

Vineri, Anonymous a comunicat, prin intermediul site-ului AnonOps Communications, ca a atacat site-urile apartinand guvernului turc pentru a protesta impotriva planurilor oficialilor de la Ankara de a cenzura traficul pe internet. Anterior, in luna mai, au avut loc proteste de strada in 30 de orase impotriva acestor planuri, la care au participat cetateni turci indignati de masurile de cenzura luate de guvern.

„In ultimii ani, am observat cum guvernul turc cenzureaza site-uri precum YouTube, Rapidshare, Fileserve si alte mii de site-uri. Recent, guvernul a blocat accesul la unele servicii Google. Aceste acte sunt impardonabile”, se arata in comunicatul protestatarilor.

Hackerii au anuntat ca atacurile vor fi executate cu ajutorul Low Orbit Ion Cannon, un instrument usor de folosit pentru atacuri de tip DDoS. Unii experti in securitate online au declarat insa ca utilizarea respectivului instrument nu este dificil de urmarit, iar atacatorii pot fi relativ repede reperati.

Sursa: http://www.hit.ro

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Un răspuns to “Turcia aresteaza 32 de membri ai retelei Anonymous”

RSS Feed for Stiri despre IT Comments RSS Feed

[…] a cerut înfiinţarea secţiei pentru apărare cibernetică. Pe 16 Iunie, Minsterul Apărării din Germania a inaugurat “National Cyber Defence Centre”, […]


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: