Noutăţi de la Google: căutare după imagine, căutare după comenzi vocale şi rezultate instante

Posted on iunie 15, 2011. Filed under: Internet | Etichete:, , , , , |

Utilizatorii Google care îşi realizează căutarea pe net în limba engleză au avut parte de surpriza zilei. Gigantul Google a anunţat pentru browserul Chrome, Search by Voice, o căutare după comandă vocală. Acest nou feature va putea fi recunoscut după microfonul aşezat în colţul drept al barei de căutare. Tot ce trebuie să faci este să dai un simplu click pe iconiţă.

Astfel, Google  a anunţat în cadrul unei conferinte pe tema internet search, lansarea a trei proiecte noi: căutarea după imagini, după comenzi vocale şi posibilitatea de a oferi rezultate instante prin Instant Pages.

În altă ordine de idei, s-ar putea să observaţi (deocamdată, doar dacă folosiţi Google.com) imaginea unei camere foto în bara de căutare când accesaţi Images. Nu, nu a fost acolo mai înainte; este vorba de a doua veste bună din ultimele zile : noua căutare pornind de la o imagine existentă.

Mai precis, dacă vrei să afli de unde provine o imagine pe care deja o ai în calculator, pur şi simplu trebuie să foloseşti „drag&drop”, până ajunge în bara de căutare. Acelaşi informaţii le obţii cu adresa de URL a unei imagini, numai că în acest ultim caz trebuie să o copiezi şi să o inserezi în Google Search. Imediat, Google va face tot posibilul să o recunoască şi să îţi ofere cât mai multe detalii despre ea. Disponibilă pentru Chrome şi Firefox cu extensie.

Citeste continuarea pe www.dcnews.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: