Facebook își schimbă regulile fără acordul utilizatorilor

Posted on iunie 15, 2011. Filed under: Retele de socializare, Securitate Online | Etichete:, , , , |

O serie de organizații europene care se ocupă cu reglementarea au început ample investigații împotriva Facebook după ce s-a descoperit că Facebook a pus în aplicare o funcționalitate de recunoaștere facială a utilizatorilor, fără ca aceștia să fie anunțați.

Rețeaua de socializare a intrat în vizorul unor organisme de reglementare a prtotecției datelor confidențiale din Germania, Marea Britanie și Irlanda, pentru că a introdus această aplicație fără să anunțe utilizatorii.

„Din nou Facebook și-a schimbat Declarația de Politică a Confidențialității fără acordul utilizatorilor și nu cred că acțiunile Facebook sunt în concordanță cu legile de protecție a datelor din Europa și Germania”, spune Peter Schaar, comisarul european pentru protecția datelor, citat de Financial Times.

Facebook a introdus o nouă funcţie, recunoaşterea facială, care permite utilizatorilor să identifice (tag) mai uşor prietenii care apar în fotografii.

Funcţia de recunoaştere facială a fost implementată în reţea de mai multe luni şi este disponibilă în mai multe ţări, inclusiv România, conform unui post de pe blogul oficial Facebook.

Această funcţie înseamnă că de fiecare dată când încarci o fotografie în care apar mai mulţi prieteni de ai tăi, Facebook va detecta automat persoanele din fotografie, dacă acestea au cont în reţea, şi îţi va sugera să le tag-uieşti. Atfel, utilizatorii  nu vor mai pierde timp cu fiecare fotografie pentru a identifica (tag) fiecare prieten.

Acestă funcţie a fost introdusă în sprijinul utilizatorilor deoarece aceştia adaugă peste 100.000.000 de tag-uri în fiecare zi. Unii consideră, însă, că acest serviciu de recunoaştere facială le încalcă dreptul la intimitate.

Cei care vor să dezactive această funcţie trebuie să acceseze Account – Privacy Settings – Customise settings – Things others share – Suggest photos of me to friends – Edit şi Disable.

Sursa: http://www.capital.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: