După furtul conturilor Sony a venit şi rândul Codemasters

Posted on iunie 15, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , , , , |

Datele personale a mii de utilizatori au fost furate într-un atac informatic vizând reţeaua dezvoltatorului britanic de jocuri Codemasters. Compania a descris furtul de date ca unul „semnificativ”, fiind compromise nume, adrese, numere de telefon şi datele de naştere ale utilizatorilor. Cu toate acestea, reprezentanţii Codemasters au declarat că detaliile legate de plata serviciilor nu au fost compromise.De asemenea, compania a anuntat ca a trecut site-ul offline, imediat ce s-a detectat atacul.O amplă investigaţie ulterioară a scos la iveală că hackerii au reuşit să fure, în afara datelor mai sus menţionate şi parolele, adrese IP, conturile de Xbox şi biografiile utilizatorilor.

Într-un e-mail trimis clienţilor săi, firma sfătuieşte utilizatorii să schimbe orice parole pe care le-au asociat cu alte conturi Codemasters.

Un purtător de cuvânt al Codemasters a declarat pentru BBC că n-are absolut nicio idee cine a accesat site-urile lor, sau un număr exact al conturilor compromise, însă a menţionat că ar fi vorba de câteva zeci de mii de utilizatori.

De asemenea, site-ul companiei va rămâne offline, utilizatorii fiind redirecţionati către pagina de Facebook Codemasters.

Sursa: http://www.jurnalul.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: