Apple va plati Nokia drepturi de autor

Posted on iunie 15, 2011. Filed under: Telefonie | Etichete:, , , , , |

Nokia a reusit sa castige un proces in fata Apple, in privinta folosirii unor tehnologii patentate de compania finlandeza.

Astfel, Apple va plati Nokia o suma de bani initiala, a carei valoare nu a fost facuta publica, precum si drepturi de autor, periodic, pentru folosirea tehnologiilor sale, relateaza BBC News.

Nokia a dat in judecata Apple in 2009, acuzand-o de folosirea ilegala a unor tehnologii inventate de compania finlandeza. La randul sau, Apple a contraatacat, acuzand Nokia de utilizarea tehnologiilor sale.

Potrivit oficialilor Apple, cele doua companii au fost de acord sa renunte la acuzatii si au incheiat un contract de licentiere a unor tehnologii folosite atat de Nokia, cat si de compania americana.

Printre tehnologiile pentru care Nokia a dat in judecata Apple se numara interfata tactila, identificarea apelantului, iluminarea ecranului, precum si tehnologiile 3G si Wi-Fi. Ambele parti au negat intotdeauna acuzatiile aduse de cealalta.

In ultimul timp, Nokia s-a luptat sa-si pastreze pozitia de lider pe piata telefoanelor mobile, in conditiile cresterii rapide a segmentului de smartphone-uri, unde iPhone, dar si telefoanele pe baza sistemului de operare Android, creat de Google, au castig de cauza.

Sursa: http://www.ziare.com

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: