Anonymous a atacat site-uri guvernamentale din Turcia

Posted on iunie 15, 2011. Filed under: Internet, Securitate Online | Etichete:, , , , |

Atacurile cibernetice asupra unor institutii guvernamentale continua sa se produca pe plan international. Ultima „isprava” apartine celor de la Anonymous, care au anuntat lansarea de atacuri de tip DdoS (distributed denial of service) asupra catorva website-uri guvernamentale turcesti.

Motivul il reprezinta protestul organizatiei impotriva deciziei guvernului de a introduce cenzura pe internet in Turcia. Aceasta miscare vine la numai cateva zile inainte ca in Turcia sa fie organizate alegeri parlamentare.

Joi seara, site-ul apartinand Telekomünikasyon İletişim Başkanlığ (tib.gov.tr), institutia care reglementeaza regulile traficului pe internet si care vrea sa introduca planul de cenzura, nu mai era accesibil.

Prin lansarea acestor atacuri, este posibil ca grupul Anonymous sa fi intrat in conflict cu alte organziatii de hackeri din Turcia, care ar fi amenintat ca vor sparge site-urile Anonymous, se arata intr-un raport.

Nici site-ul de stiri al Anonymous, anonnews.org, nu mai era accesibil joi seara. Grupul nu a facut pana acum niciun comentariu despre acest incident. Departamentul de Informatii al Turciei, de asemenea, nu a avut nicio reactie oficiala.

Cetatenii turci protesteaza fata de noile reguli de navigare pe internet care vor intra in vigoare pe data de 22 august si care vor obliga userii sa aleaga unul din cele patru filtre inainte de a se conecta la retea. Intr-o petitie publicata pe Avaaz.org, un forum online, protestatarii au cerut autoritatilor de la Ankara sa retraga orice filtru sau regula care impiedica utilizatorii sa navigheze liber pe internet.

Sursa: http://www.hit.ro

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: