Placa de baza cu SSD

Posted on Iunie 1, 2011. Filed under: Hardware, Hosting | Etichete:, , , , , , , |

Cand Gigabyte a lansat placi de baza realizate in jurul chipset-ului Z68, destinate procesoarelor Intel Sandy Bridge pe LGA1155, s-a gandit sa le adauge un slot mSATA pentru SSD-urile Intel 311 si tehnologia Smart Response. Dupa care, pentru a nu pune utilizatorul sa caute aceste SSD-uri de unul singur, a decis incorporarea unuia direct pe placa de baza.

Asa s-a nascut modelul Z68XP-UD3-iSSD, o versiune de Z68XP-UD3 cu SSD Intel 311 de 20 GB premontat, realizat cu tehnologie flash SLC pe 34 nm, capabil sa fie citit la 200 MB/sec si scris la 105 MB/sec. In rest placa ofera patru slot-uri DDR3 de 2133 MHz pentru maxim 32 GB, un slot PCI-E 16x, unul 8x si trei 1x, plus doua clasice PCI-uri.

Este compatibila CrossfireX si SLI, si incorporeaza si tehnologia Virtu de la LucidLogix. Si ne pune la dispozitie patru conectori SATA 600, patru SATA 300, opt USB 2.0 si doua USB 3.0 (cu posibilitatea de adaugare a inca doua USB 3.0), GigaLAN, Firewire, HDMI 1.4a si jack-uri audio.

Foarte important pentru Z68XP-UD3-iSSD va fi pretul de vanzare, care ar putea sa o scoata din domeniul accesibilului si sa o faca o simpla idee buna, sau sa o tina la un nivel la care ar putea aduce SSD-ul in multe sisteme desktop.

Sursa: http://www.arenait.net

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: